Russo

Αλέσια Ρούσο: Η Γιουνάιτεντ απέρριψε πρόταση - παγκόσμιο ρεκόρ για το ποδόσφαιρο γυναικών της Άρσεναλ

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέρριψε την προσφορά παγκόσμιου ρεκόρ της Άρσεναλ για την Αγγλίδα επιθετική Αλέσια Ρούσο.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Αγγλία, Αλέσια Ρούσο, απέρριψε τον Ιούνιο την πρόταση της Γιουνάιτεντ να υπογράψει επέκταση συμβολαίου και η Άρσεναλ, που βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ στη Women's Super League, παρακολουθούσε την κατάσταση του συμβολαίου της Ρούσο καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου και αποφάσισε να κάνει επίσημη κρούση για να την κάνει δικιά της.

Η προσφορά που κατέθεσαν οι «Κανονιέρηδες» θεωρείται ότι ήταν μεγαλύτερη από τις 400.000 ευρώ που κατέβαλε η Μπαρτσελόνα για την Αγγλίδα μέσο Κίρα Γουόλς τον Σεπτέμβριο, όπως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» φέρεται να την απέρριψαν. Το συμβόλαιο της Ρούσο με την ομάδα του Μάντσεστερ λήγει το καλοκαίρι και η προθεσμία για τις εγχώριες μεταγραφές στο WSL λήγει σήμερα στις 17:00. Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι είναι βέβαια ελεύθεροι να συζητήσουν με την παίκτρια επειδή απομένουν λιγότεροι από έξι μήνες από το συμβόλαιό της.

Η Ρούσο έχει πετύχει 17 γκολ σε 35 συμμετοχές στο WSL για τη Γιουνάιτενταπό τότε που ήρθε από τη North Carolina Tar Heels πριν από τρία χρόνια, ενώ σκόραρε 10 φορές σε 17 παιχνίδια με την Αγγλία, συμπεριλαμβανομένω 4 στο θρίαμβο των Lionesses στο Euro 2022 το περασμένο καλοκαίρι.

Η Ρούσο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετών κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων της στο WSL, της Τσέλσι - όπου ξεκίνησε την καριέρα της στην ανώτερη κατηγορία - και της πρωταθλήτριας Ευρώπης Λυών - και αμφότερες θα μπορούσαν ακόμη να κάνουν κάποια κίνηση πριν από την καταληκτική ημερομηνία.

Εάν η Γιουνάιτεντ επιλέξει να μην πουλήσει, κινδυνεύει να χάσει τη Ρούσο δωρεάν σε έξι μήνες.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]