Russo

Αλέσια Ρούσο: Ο «μαγικός χορός» του μυστικού όπλου της Αγγλίας (vid)

Με μια ανάλαφρη, αριστοτεχνική στροφή, η επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αλέσια Ρούσο, απέδειξε ότι είναι το κρυφό αστέρι της «υπερηχητικής» Αγγλίας.

Είναι μόλις 23 ετών και η διοργάνωση της Αγγλίας είναι η πρώτη της καριέρας της. Η Αλέσια Ρούσο σε τρία παιχνίδια για την εθνική ομάδα της χώρας της έχει έρθει από τον πάγκο κι έχει αποδείξει ότι όχι μόνο είναι δεινή σκόρερ, μα και πνευματικά έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός μεγάλου τουρνουά, κι είναι η παρθενική της συμμετοχή. Κι ας παίζει υπό την πίεση της έδρας.

Δεν είχε συμπληρώσει 10 λεπτά στο γρασίδι στον τελευταίο αγώνα των ομίλων της Παρασκευής με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία (5-0) και είχε ήδη δύο γκολ – ανεβάζοντας τον απολογισμό της στα τρία σε τρεις αγώνες- Το πρώτη της ήταν άλλη μια σταθερή κεφαλιά, από μια τέλεια σέντρα της Μπεθ Μιντ, αλλά κέρδισε τη θέση που της αρμόζει στα highlights με τον «μαγικό της χορό» στο δεύτερο τέρμα.

Μια πάσα από την αρχηγό Λία Γουίλιαμσον, που κόβει τη μεσαία γραμμή της Βόρειας Ιρλανδίας για να παραδοθεί στην Έλα Τουν. Η σύνδεση μεταξύ τους εξαιρετική. Συμπαίκτριες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνεισέφεραν 16 γκολ και 12 ασίστ στο WSL την περασμένη σεζόν. Αυτή η διαρκής συνεργασία φάνηκε ξεκάθαρα σε ένα γεμάτο St Mary's.

Μόλις η Τουν δέχθηκε τη μπάλα, η Ρούσο προωθήθηκε από τα αριστερά της εστίας, χώθηκε ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς. Την ίδια στιγμή η Τουν την επέλεγε χωρίς δισταγμό. Τα υπόλοιπα αφέθηκαν στα πόδια της Ρούσο. Με μια γρήγορη, λεπτή κίνηση του δεξιού της ποδιού, πέρασε την μπάλα πίσω της, προς το τέρμα, και γύρισε το κορμί της ευθεία με την αντίπαλη εστία, αφήνοντας την στα χαμένα την της άμυνα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στο βίντεο το κάνει να μοιάζει τόσο εύκολο:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]