Russo

Η Άρσεναλ κατέθεσε πρόταση-παγκόσμιο ρεκόρ για το ποδόσφαιρο γυναικών για την Ρούσο της Γιουνάιτεντ

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Άρσεναλ κατέθεσε πρόταση παγκόσμιο ρεκόρ για την επιθετική της Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αλέσια Ρούσο.

Το καλοκαίρι, στα γήπεδα της Αγγλίας, η διεθνής επιθετικός απέδειξε ότι είναι το κρυφό «όπλο» των Lionesses. Το δεύτερο τέρμα της κόντρα στη Β. Ιρλανδία όπου με μια ανάλαφρη, αριστοτεχνική στροφή, μάγεψε τις αντίπαλες αμυντικούς, έκανε τον γύρο του κόσμου κι ανάγκασε τους φιλάθλους να παρομοιάζουν την κίνηση και το τελείωμά της με αυτά του Ντένις Μπέργκαμ. Κάποια 24ωρα αργότερα, το γκολ με τακουνάκι στον ημιτελικό της διοργάνωσης εναντίον της Σουηδίας, την έφερε ανάμεσα στους υποψηφίους για το βραβείο Puskas για το καλύτερο τέρμα του 2022.

Οι οπαδοί έχουν περιθώριο μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου για να εξασφαλίσουν ότι η Αλέσια Ρούσο θα είναι ανάμεσα στις τρεις τελευταίες υποψηφιότητες για τα βραβεία που θα απονεμηθούν στις 27 Φεβρουαρίου. Σε αντίθεση με τις ατομικές διακρίσεις παικτών, οι οποίες ψηφίζονται από έναν συνδυασμό προπονητών εθνικών ομάδων, αρχηγών εθνικών ομάδων, FIFA Legends και διαδικτυακής ψηφοφορίας, οι τρεις κορυφαίοι για το Βραβείο FIFA Puskás θα αποφασιστούν εξ ολοκλήρου από την ψηφοφορία του κοινού.

Η 23χρονη επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται τώρα πάλι στο προσκήνιο, κι αυτό γιατί η Άρσεναλ κατέθεσε πρόταση παγκόσμιο ρεκόρ για το ποδόσφαιρο γυναικών προκειμένου να την εντάξει στο δυναμικό της. Το συμβόλαιο της Αγγλίδας στράικερ εκπνέει στο τέλος της σεζόν και απέρριψε πρόταση για νέο συμβόλαιο πέρυσι.

Ο τεχνικός των Gunners έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να υπογράψει μια δεινή σκόρερ πριν από τη λήξη της μεταγραφικής προθεσμίας της Τρίτης (31/01) και έχει καταστήσει την Ρούσο κορυφαίο στόχο του. Η επιθετικός είναι μια εξαιρετικά σημαντική παίκτρια για τους «Κόκκινους Διαβόλους», οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα της Women's Super League.

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει αποφασίσει αν θα αποδεχτεί την προσφορά της Άρσεναλ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της Sportsmail είναι σημαντικά υψηλότερη από το ποσό ρεκόρ των 400.000 ευρώ που κατέβαλε η Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει την Κίρα Γουόλς από τη Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι.

Η ομάδα του Μαρκ Σκίνερ επιθυμεί διακαώς να προκριθεί στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της και η απώλεια της Ρούσο θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στις φιλοδοξίες της για τη φετινή σεζόν. Η 23χρονη πέτυχε το νικητήριο γκολ στη νίκη με 3-2 επί της Άρσεναλ στο Emirates τον Νοέμβριο και έχει 5 γκολ σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Άρσεναλ θα μπορούσε να υπογράψει τη Ρούσο δωρεάν αυτό το καλοκαίρι, αλλά η απώλεια των Μπεθ Μιντ και Βίβιαν Μίντεμα με σοβαρούς τραυματισμούςτην αναγκάζει να κλείσει άμεσα μια συμφωνία!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]