bethany_england

Η Τότεναμ έτοιμη να ολοκληρώσει μεταγραφή - ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο γυναικών

Η γυναικεία ομάδα της Τότεναμ φέρεται να πλησιάζει στην απόκτηση της επιθετικής της Τσέλσι, Μπέθανι Ίνγκλαντ, μεταγραφή που αν τελικώς υλοποιηθεί θα αποτελεί ρεκόρ για το βρετανικό ποδόσφαιρο γυναικών.

Η Μπεθ Ίνγκλαντ έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους στην Αγγλία στο πέρασμά της από την Τσέλσι, και όσο ήταν στους «μπλε», τη Λίβερπουλ -όπου είχε ένα σύντομο αλλά επιτυχημένο δανεισμό- και την Ντονκάστερ Ρόβερς Μπέλες, απέδειξε ότι είναι μία από τις πιο αξιόπιστες επιθετικές της γυναικείας Premier League.

Το μέλλον της πιθανώς να είναι στο Λονδίνο και την Τότεναμ, με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail να αναφέρει ότι η 28χρονη striker μετακομίζει στους «Σπερς» που έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αν η μεταγραφή υλοποιηθεί, θα μιλάμε για το πιο ακριβό deal του ποδοσφαίρου γυναικών στην Αγγλία!

Το βρετανικό Μέσο αναφέρει πως ότι η Ίνγκλαντ θα ενταχθεί στην Τότεναμ έναντι 280.000 ευρώ, ποσό που θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ της μεταγραφής της Λόρεν Τζέιμς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Τσέλσι πέρυσι, έναντι 230.000 ευρώ.

Αν και αυτό είναι το ρεκόρ μεταξύ συλλόγων της γυναικείας Super League, η Κίρα Γουόλς είναι η πιο ακριβή μεταγραφή παίκτριας στο ποδόσφαιρο γυναικών παγκοσμίως, μετακομίζοντας από την Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα έναντι 400.000 εκατ. ευρώ.

Η Τότεναμ βλέπει στο πρόσωπο της Ίνγκλαντ τη λύση στο πρόβλημα αφλογιστία της μπροστά στο τέρμα, έχοντας πετύχει μόλις 11 γκολ στα εννέα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ένα ρεκόρ που μοιάζει χειρότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οκτώ γκολ έρχονται σε ένα μόνο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Η Ίνγκλαντ εντάχθηκε στην Τσέλσι από την Ντονκάστερ το 2016, είχε επίσης έναν επιτυχημένο δανεισμό στη Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017/18 σημειώνοντας 10 γκολ σε 16 συμμετοχές κι ύστερα επέστρεψε στις «μπλε» του Λονδίνου όπου αναδείχθηκε κορυφαία τους σκόρερ για δύο διαδοχικές σεζόν. Επιπλέον, μετράει 21 συμμετοχές με την εθνική της ομάδα -μετά το ντεμπούτο της το 2019- και έχει πετύχει 11 γκολ μέχρι στιγμής στη διεθνή καριέρα της. Ωστόσο δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στη νικηφόρα εκστρατεία του Euro.

Έχει αγωνιστεί έξι φορές με την Τσέλσι τη φετινή σεζόν, σημειώνοντας 1 γκολ. Στη διάρκεια της καριέρας της με την Τσέλσι έχει 70 γκολ σε 148 συμμετοχές. Ενώ συνολικά έχει 99 τέρματα σε 236 εμφανίσεις.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]