bethmead

Μπεθ Μιντ: Η στράικερ της Αγγλίας ανακηρύχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του Euro 2022

Η φορ των lionesses, Μπεθ Μιντ, αναδείχθηκε η καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης.

Η ομάδα Τεχνικών Παρατηρητών της UEFA στο Women's EURO 2022 ανακήρυξε την Μπεθ Μιντ ως την παίκτρια του τουρνουά. Το Νο7 της Αγγλίας έστειλε έξι φορές τη μπάλα στα δίχτυα και μοίρασε επίσης πέντε ασίστ από τη δεξιά πτέρυγα, καθώς οι Lionesses έφτασαν ως το τέλος της διαδρομή και κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο μπροστά στο κοινό του Wembley.

Η 27χρονη πήρε χρόνο συμμετοχής και στους έξι αγώνες της Αγγλίας και κέρδισε δύο φορές της πολυτιμότερης παίκτριας της αναμέτρησης. Το χατ-τρικ της στο 8-0 της Αγγλίας κόντρα στη Νορβηγία στη φάση των ομίλων της χάρισε το πρώτο βραβείο, προτού διεκδικήσει το δεύτερο μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση εναντίον της Σουηδίας στους ημιτελικούς.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Η νικήτρια αυτού του βραβείου επιλέγεται από την αρμόδια ομάδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ως η παίκτρια με τις καλύτερες επιδόσεις σε όλο το τουρνουά, η οποία θεωρείται ότι ήταν εξαιρετική ατομικά και ως μέλος μιας ομάδας, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στις επιδόσεις του συνόλου.

Στο Euro 2017 MVP της διοργάνωσης είχε ανακηρυχθεί η Λικ Μάρτενς από την Ολλανδία.

Η στράικερ των λεαινών ολοκλήρωσε το τουρνουά και ως η κορυφαία σκόρερ με έξι γκολ και πέντε ασίστ, ακολουθούμενη από τη Γερμανίδα Αλεξάντρα Ποπ και την συμπαίκτριά της στην Αγγλία Αλέσια Ρούσο.

Πηγαίνοντας στον τελικό, η Μιντ και η Ποπ ήταν ισόβαθμες στην κορυφή με έξι γκολ έκαστη (ισοφαρίζοντας μάλιστα το ρεκόρ σε τελικούς της Ίνκα Γκρίνγκς που κρατούσε από το 2009). Το Νο7 της Αγγλίας προηγήθηκε στις ασίστ έχοντας πέντε έναντι καμίας της αρχηγού των «πάντσερ».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]