euro2022

Το Gazzetta Women (και) στον τελικό του Euro!

Αντώνης Σαούλης

To GWomen μετά τον τελικό του Champions League στο Τορίνο θα δώσει το παρών και στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου γυναικών. Στο Wembley για το Αγγλία-Γερμανία.

Αν στον τελικό του Champions League τον Μάιο, η UEFA και το ποδόσφαιρο γυναικών διέλυσαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, τότε στο Εuro 2022 που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (31 Ιουλίου) η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τρύπησε το ταβάνι της. Και το Gazzetta και το GWomen, ως το μοναδικό μέσο που ασχολείται αποκλειστικά με τον γυναικείο αθλητισμό, θα δώσει το παρών.

Έτσι μετά το Τορίνo και το Juventus Stadium, η αποστολή του GWomen θα βρεθεί και στο Λονδίνο. Την Κυριακή το απόγευμα θα είναι στο Wembley για να παρακολουθήσει από κοντά τον ιστορικό τελικό ανάμεσα στην Αγγλία και την Γερμανία, με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Ήδη το Euro 2022 έχει καταγράψει αρκετά ρεκόρ. Με το σημαντικότερο αυτό της προσέλευσης. Το 2017 η συνολική προσέλευση είχε φτάσει στα 240.055 εισιτήρια. Τώρα, το 2022 πριν το τελικό το ρεκόρ όχι μόνο έσπασε. Διαλύθηκε. Σχεδόν μισό εκατομμύριο! Αυτή την στιγμή έχουν κοπεί 487.683 εισιτήρια και μένει ο τελικός για τον οποίο έχει γίνει ήδη sold out!

Ταυτόχρονα σχεδόν 100.000 παιδιά ήταν μέρος αυτού του ρεκόρ ενώ το 47% των φιλάθλων ήταν γυναίκες!

Ρεκόρ σε άντρες και γυναίκες!

Όμως την Κυριακή θα γίνει ρεκόρ όλων των εποχών σε ό,τι έχει να κάνει με τα Euro! Αντρών και γυναικών. Κι αυτό γιατί με το sold out του Wembley το οποίο θα φιλοξενήσει 87.000 φιλάθλους θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ της διοργάνωσης το οποίο κρατάει από το μακρινό 1964 ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σοβιετική Ενωση. Τότε τον τελικό τον είχαν παρακολουθήσει 79.115 φίλαθλοι στο Μπερναμπέου.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]