Euro 2022 Γυναικών: Πρώτο τεστ... repeat για την κάτοχο Ολλανδία

Euro 2022 Γυναικών: Πρώτο τεστ... repeat για την κάτοχο Ολλανδία

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Η Ολλανδία ξεκινά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο Euro Γυνακών, με αντίπαλο την πάντα υπολογίσιμη Σουηδία (9/7, 22:00). «Ντέρμπι» των αουτσάιντερ νωρίτερα ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ελβετία (19:00).

Το 2017 ήταν η χρονιά τους. Οι Οράνιε έληξαν την κυριαρχία δύο δεκαετιών της κραταιάς Γερμανίας και κάρφωσαν τη δική τους σημαία στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γυναικών. Ακολούθησε ο χαμένος τελικός στο Μουντιάλ του 2019 από την Team USA, η οποία την υπέβαλε σε νέο δραματικό αποκλεισμό στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του περασμένου καλοκαιριού. Η Ολλανδία βιώνει φανερά τη «χρυσή» εποχή της και πλέον, δεν υπάρχουν οι ΗΠΑ στον δρόμο τους για να τις σταματήσουν. Το ταξίδι προς τη διατήρηση των σκήπτρων του Euro ξεκινά στον 3ο όμιλο και η παρέα των Μίντεμα, Μάρτενς βάζει πλώρη για το repeat, αρχής γενομένης από την πιο απαιτητική κόντρα του γκρουπ. Αυτή με αντίπαλο τη Σουηδία, την πάλαι ποτέ νικήτρια της πρώτης διοργάνωσης του θεσμού και ένα πάντα υπολογίσιμο μέγεθος που μετρά παρουσία σε 23 σερί μεγάλα τουρνουά (Euro, Μουντιάλ, Ολυμπιακούς Αγώνες). Πιθανός νικητής στο μεταξύ τους ζευγάρι θα σημάνει κατά μεγάλο ποσοστό και την πρωτοπόρο του γκρουπ. Σέντρα στις 22:00 στο «Μπράμαλ Λέιν», έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Νωρίτερα δεσπόζει η «μάχη» των αουτσάιντερ του ομίλου. Η Πορτογαλία, η οποία μπήκε από το... παράθυρο στο φετινό Euro λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας, απέναντι στην Ελβετία που θα παίξει μόλις στο τρίτο μεγάλο τουρνουά της ιστορίας της (Μουντιάλ 2015, Euro 2017 τα άλλα δύο). H μεταξύ τους αναμέτρηση αποτελεί μοναδική ευκαιρία και για τις δύο για τη νίκη που θα επιτρέψει στην καθεμία να κυνηγήσει μέχρι τέλους την πρόκριση, η οποία θα είναι παρθενική για αμφότερες. Οι παίκτριες του Φρανσίσκο Νέτο έχουν την άγνοια κινδύνου και θα αγωνιστούν με πρωταρχικό στόχο να το απολαύσουν, γεγονός που ίσως επιδράσει θετικά στις πιθανότητές τους, απέναντι στην Ελβετία του φιναλίστ με την εθνική Δανίας το 2017, Νιλς Νίλσεν, η οποία απογοήτευσε στα φιλικά προετοιμασίας με αποκορύφωμα την βαριά ήττα με 7-0 από τη Γερμανία. Ο Δανός τεχνικός, όμως, έχει το know-how για διάκριση στον θεσμό και με αυτό ως εχέγγυο θα πορευτεί και η ομάδα του στον καθ' όλα δύσκολο όμιλο που κληρώθηκε. Σέντρα στις 19:00 στο «Leigh Sports Stadium» των 12.000 θέσεων.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]