ΚΛΑΡΚ ΡΙΣ
31/03/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Κλαρκ VS Ρις: Η τιτανομαχία που σπάει κάθε ρεκόρ στο NCAA... ξανάρχεται (vids)

Νίκος Καρφής

To Gazzetta Women στέκεται στην πολυαναμενόμενη μάχη του LSU με το Iowa στο NCAA και την ιδιαίτερη κόντρα των σταρ Ρις και Κλαρκ που γιγαντώνουν το άθλημα.

Το τουρνουά γυναικών του NCAA για άλλη μια σεζόν κλέβει την παράσταση και τραβά πάνω του αμέτρητα βλέμματα. Στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το Iowa της Κέιτλιν Κλαρκ θα κοντραριστεί με το LSU της Έιντζελ Ρις. Μια τιτανομαχία ανάμεσα σε δύο σπουδαίες παίκτριες που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια και στο WNBA. Για άλλη μια σεζόν η μάχη τους κλέβει την παράσταση και θα αναγκάσει πολύ κόσμο στις ΗΠΑ να κάτσουν μπροστά στις τηλεοράσεις για να απολαύσουν το ματς.

H περσινή κόντρα με νικήτρια τη Ρις και το... WWE

Πέρυσι το LSU έγινε η ομάδα που κατέκτησε το NCAA στις γυναίκες, αφού νίκησε το Iowa στον τελικό. Η Ρις κατάφερε να νικήσει την Κλαρκ σε μια μάχη δύο πολύ ξεχωριστών παικτριών. Τον τελικό μάλιστα τον παρακολούθησαν 9.9 εκατ. τηλεθεατές και με αυτόν τον τρόπο έγινε το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ στις γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια του ματς, η Ρις πανηγύρισε επιδεικτικά μπροστά στην Κλαρκ με τον τρόπο που το έκανε η τελευταία σε όλο το τουρνουά με το «You can't see me» (του wrestler και ηθοποιού Τζον Σίνα για όσους γνωρίζουν καλά από WWE).

Mια ωραία κόντρα που απογείωσε το φετινό τουρνουά και του έδωσε νέα αίγλη, βοηθώντας και ενόψει των σεζόν που θα έρθουν και φυσικά της φετινής. Εκτός από ρεκόρ τηλεθέασης στον τελικό, έγινε και ένα απίστευτο ρεκόρ προσέλευσης στα ματς του τελικού τουρνουά των γυναικών στο NCAA.

Συνολικά όλα τα ματς του τουρνουά τα παρακολούθησαν 357,542 άτομα, διαλύοντας την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση. Οι ξεχωριστές Έιντζελ Ρις και Κέιτλιν Κλαρκ με την... χρυσόσκονη τους πήγαν το άθλημα σε άλλο επίπεδο και έστρεψαν το ενδιαφέρον του κοινού στο συναρπαστικό τουρνουά.

Το φαινόμενο Κλαρκ

Φέτος η Κλαρκ είναι βγαλμένη από... όνειρο και δεν σταματά να τρελαίνει κόσμο. Έγινε η κορυφαία σκόρερ στην ιστορία του Ιοwa, η κορυφαία σκόρερ και πασέρ στην ιστορία της περιφέρειας Big Ten, το Νο.1 σε πόντους στην Division I του NCAA, αλλά και πρώτη σκόρερ σε άντρες και γυναίκες σπάζοντας το ρεκόρ του Πιτ Μάραβιτς

Στο ματς του Iowa με το Holy Cross είχε 27 με 10 ασίστ και οδήγησε σε πρόκριση την ομάδα τους, σε ματς που το παρακολούθησαν 3.2 εκατ. τηλεθεατές. Είναι και η υψηλότερο τηλεθέαση στην ιστορία για ματς που δεν είναι σε Final Four του τουρνουά γυναικών. Για να φτάσουμε στο ματς με το West Virginia όπου το είδαν 6.4 εκατ. τηλεθεατές. Το ρεκόρ έσπασε και γρήγορα χάρη στην τρέλα που υπάρχει για το φαινόμενο Κλαρκ

Φέτος η Κλαρκ πραγματοποιεί αδιανόητη σεζόν και μετρά 31.8 πόντους, 8.8 ασίστ, 7.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ σουτάρει με 38% τρίποντα. Είναι ένα φαινόμενο του αθλήματος και απόλαυση να την παρακολουθείς να κάνει τα μαγικά της στο παρκέ. Πέτυχε double double με πόντους και ασίστ στα 2 από τα 3 ματς της March Madness, ενώ σε κανένα από τα 3 παιχνίδια δεν έπεσε κάτω από 27 πόντους.

Η πρωταθλήτρια Ρις που θέλει το back to back

Και πάμε και στην έτερη σταρ, την ιδιαίτερη και σκληρή Ρις που ξέρει να μπαίνει στο μυαλό των αντιπάλων της, όπως το έκανε και πέρυσι. Η Έιντζελ Ρις κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τίτλο πέρυσι, όντας η σταρ του LSU. Ένα φημισμένο κολέγιο, από το οποίο έχει περάσει παλιότερα ο Σακίλ Ο΄Νίλ.

Ο Diesel είχε πει πως «είναι η κορυφαία αθλήτρια στην ιστορία του LSU. Το ακούσατε πρώτοι εδώ. Και από γυναίκες και από άντρες. Επειδή παρέδωσε το... πακέτο (πήρε το πρωτάθλημα). Πολλοί από εμάς δεν το παρέδωσαν, το άφησαν στο φορτηγό. Εκείνη το παρέδωσε. Υπάρχουν πολλά ονόματα αντρών και γυναικών, αλλά εκείνη είναι η κορυφαία», ήταν τα λόγια του Shaq Attack. Όταν το λέει ο Σακ, μάλλον κάτι θα ξέρει.

Φέτος ο Ρις στοχεύει στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και επιδιώκει να πληγώσει ξανά την μεγάλη της αντίπαλο, την Κλαρκ. Η εντυπωσιακή παίκτρια του LSU μετρά φέτος 18.7 πόντους, 13.2 ριμπάουντ και 0.9 μπλοκ ανά παιχνίδι. Έχει κάνει double double και στα τρία ματς της March Madness. Η Ρις είναι μια μαχήτρια που δεν σταματά να παλεύει για τα δικαιώματα των μαύρων γυναικών και προσπαθεί να στείλει μηνύματα κατά του ρατσισμού σε κάθε ευκαιρία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]