Η Ιονέσκου
10/06/2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαμπρίνα Ιονέσκου: Η... εκλεκτή του Κόμπι δεν έχει μάθει να τα παρατά (vid)

Νίκος Καρφής

Το GWomen στέκεται στην ιδιαίτερη περίπτωση της Σαμπρίνα Ιονέσκου που πάντα θα βλέπει από ψηλά ο Κόμπι Μπράιαντ και θα καμαρώνει.

Eίναι ένα από τα πιο πολυσηζητημένα πρόσωπα στο WNBA τα τελευταία χρόνια,. Είχε αναποδιές στις καριέρας της με τραυματισμούς, ωστόσο αν έχεις μέντορα τον Κόμπι Μπράιαντ, τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο. Το Mamba Mentality έχει περάσει στην Σαμπρίνα Ιονέσκου, η οποία σε κάθε βήμα της παλεύει για εκείνη, αλλά και για να κάνει περήφανο τον άνθρωπο που της διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τη μπασκετική της προσωπικότητα. Τον τεράστιο Black Mamba. Το GWomen γράφει για τη σταρ του WNBA που δεν σταματά να παλεύει για τα όνειρα της όπως της έμαθε ο Κόμπι.

Τα... όργια στο Oregon και το ρεκόρ καριέρας σε πόντους και τρίποντα

Το ταλέντο της Ιονέσκου φάνηκε από το κολέγιο, όταν έπαιζε στο /και έγινε πρώτη στα triple double, αλλά και μοναδική παίκτρια με παραπάνω από 2000 πόντους, 1000 ριμπάουντ και 1000 ασίστ. Το 2019 οδήγησε την ομάδα της στο Final Four και εκτόξευσε την ομάδα. Από τη χρονιά που ηταν senior, η πληρότητα στο γήπεδο της ομάδας της πήγε από τις 4.000 μέσο όρο στις 10.000+.

Στο κολεγιακό την λάτρευαν, ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος που θεωρεί ότι η Σαμπρίνα είναι η κορυφαία παίκτρια στην ιστορία του κολεγιακού χωρίς να έχει κατακτήσει πρωτάθλημα. Μια παίκτρια που διαβάζει τέλεια το παιχνίδι και τα κάνει να φαίνονται όλα πιο εύκολα.

Στα τρία χρόνια της στο ΝΒΑ έχει μέσο όρο 15 πόντους, 6.4 ασίστ και 5.5 ριμπάουντ, αριθμοί που θα ήταν καλύτεροι αν δεν την πήγαινε πολύ πίσω ο τραυματισμός της πρώτης σεζόν. Έπαιξε στο Αll Star Game του 2022, ενώ την ίδια σεζόν ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας. Μια σταρ point guard στην ομάδα της Νέας Υόρκης που κατανοεί το παιχνίδι και το ομορφαίνει όταν αγωνίζεται. Πριν λίγες ώρες μάλιστα έκανε ματσάρα κόντρα στις Atlanta Dream και οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με τους 37 πόντους που έβαλε. Άλλο ένα δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων της. Αυτοί οι 37 πόντοι μαζί με τα 8 τρίποντα που πέτυχε αποτελούν ρεκόρ καριέρας.

Η αγαπημένη του Κόμπι

O τεράστιος Kόμπι /δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους λάτρεις του μπάσκετ και όχι μόνο, αφού τα όσα πρόσφερε στο άθλημα είναι ανεκτίμητα. Ένας παικταράς και αγάπησε το άθλημα με όλη του την καρδιά και μας πρόσφερε απίθανες στιγμές μαγείας, κάνοντας πολλά παιδιά να θέλουν να γίνουν σαν εκείνον.

Ο Black Mamba είχε πάρει υπό την προστασία του ένα μεγάλο αστέρι του μπάσκετ Γυναικών από τα πρώτα της βήματα, τη Σαμπρίνα Ιονέσκου και περνούσε χρόνο μαζί της, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές. Είχε εξαιρετική σχέση η περιφερειακός των Νew York Liberty με τον θρύλο των Λέικερς, αφού ήταν το είδωλο της και τον λάτρευε. «Ο,τι κάνω το κάνω χάρη σε αυτόν», είχε πει παλιότερα.

Πλέον η Σαμπρίνα αποτελεί ένα από τα μεγάλα αστέρια του WNBA, κάνοντας περήφανο τον μέντορα της, Κόμπι που την βλέπει από τη γειτονιά των αγγέλων μαζί με την κόρη του, Τζίτζι και την καμαρώνουν.

Η Ιονέσκου είχε έρθει σε επαφή με τον Κόμπι, όταν ειχαν συναντηθεί στο ματς του Oregon κόντρα στο Southern California game, όπου ο Black Mamba είχε φέρει την κόρη του, Τζίτζι να δει το ματς.

«Ανταλλάξαμε νούμερα, δουλέψαμε μαζί και βοήθησα την ομάδα της Τζίτζι. Κολλήσαμε αμέσως και γίναμε καλοί φίλοι. Με έμαθε να δουλεύω σκληρά και μετά όλα έρχονται πιο εύκολα. Στον αποχαιρετιστήριο λόγο της για τον Κόμπι είχε πει: «Δεν εμφανίστηκε απλώς στη ζωή μου, έμεινε στη ζωή μου».

To signature shoe δείχνει πολλά

Ξέρεις καλά πως έχεις αλλάξει επίπεδο, όταν έχει το δικό σου παπούτσι. Η Nike ανακοίνωσε το Sabrina 1 τον Μάρτη του 2023, μπαίνοντας σε ένα κλειστό club θρύλων. Η Sheryl Swoopes ήταν η πρώτη παίκτρια με signature shoe και σε αυτή τη λίστα μπήκαν μετά η Κάντας Πάρκερ και η Ταουράσι.

Το παπούτσι της Ιονέσκου δεν είναι μόνο για γυναίκες. «Θέλω παιδιά και ανθρώπους όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες να μπορούν να φοράνε το παπούτσι και να βλέπουν τον εαυτό τους με αυτό. Να το λατρέψουν. Ένας γνωστός αθλητής που το φορά είναι ο γνωστός Γάλλος τενίστας, Φράνσις Τιαφό που συχνά κανει προπόνηση με τη φανέλα της Ιονέσκου.

Της λείπουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν τα κατάφερε να είναι. Δεν ήταν στο ρόστερ και σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι τραυματισμοί. Ήταν το τρίτο ματς στη rookie season της στη New York Liberty, όπου γύρισε τον αστράγαλο της άσχημα και αναγκάστηκε να χάσει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Έτσι έχασε τα camps που θα διαμόρφωναν την ομάδα της Team USA που θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς.

Η Σαμπρίνα ήταν μέλος της Team USA στο Παγκόσμιο του 2022, όπου η χώρα κατέκτησε τον τέταρτο σερί τίτλος της, νικώντας την Κίνα στον τελικό. Ωστόσο το μεγάλο όνειρο της ή μάλλον ένα από τα μεγάλα όνειρα της είναι μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς , εκπροσωπόντας την πατρίδα της. Η Ιονέσκου ξέρει πως έχει το πακέτο να φτάσει και σε αυτή τη σπουδαία στιγμή. Άλλωστε όπως και ο μέντορας της, ο σπουδαίος Κόμπι μας είχε δείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσει όποια δυσκολία και αν εμφανιστεί στον δρόμο. Σκληρή δουλειά. Και αυτό είχε περάσει και στην Σαμπρίνα, η οποία σε κάθε βήμα της θέλει να τον κάνει περήφανο, γνωρίζοντας πως θα την απολαμβάνει από τη γειτονιά των αγγέλων.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]