rose_namajunas
12/02/2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πρωταθλήτρια του UFC Ρόουζ Ναμαγιούνας που ενέπνευσε την Ζαλγκίρις με την συγκλονιστική της ομιλία (vid)

Μαριλένα Καλόπλαστου

Πριν την έναρξη του αγώνα της Ζαλγκίρις με την Μπασκόνια, η πρωταθλήτρια του ΜΜΑ, Ρόουζ Ναμαγιούνας, επισκέφθηκε τα αποδυτήρια των Λιθουανών και μίλησε στους παίκτες της ομάδας, οδηγώντας τους σε μια απίστευτη «μάχη» με νικηφόρο αποτέλεσμα (79-75) κόντρα στους Βάσκους.

Η Ζαλγκίρις έδειξε μεγάλη θέληση και πείσμα στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Μπασκόνια, επικράτησε τελικώς με 79-75 κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών μπροστά σε μια κατάμεστη Zalgirio Arena. Η λιθουανική ομάδα είχε μάλιστα μία VIP καλεσμένη στα αποδυτήρια, που ίσως της έδωσε έξτρα κίνητρο για να πάρει το «ροζ φύλλο αγώνα».

Η 30χρονη πρωταθλήτρια του MMA προσπάθησε πριν την έναρξη του αγώνα να εμφυσήσει στους παίκτες το μαχητικό πνεύμα και την άρνηση παραίτησης και όπως φαίνεται πέτυχε τον σκοπό της με την ομάδα του Κάουνας να παίρνει την 13η νίκη της στη σεζόν. Η δύο φορές πρωταθλήτρια του UFC Ρόουζ Ναμαγιούνας έδωσε μια συγκλονιστική ομιλία στους παίκτες πριν από το παιχνίδι, λίγο πριν η ομάδα βγει από τα αποδυτήρια.

Η Ναμαγιούνας που γεννήθηκε στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ από Λιθουανούς γονείς, αλλά επισκέπτεται τακτικά τη Λιθουανία, αποτελεί ένα από τα αθλητικά είδωλα της χώρας και λίγο πριν το τζάμπολ απευθυνόμενη προς τους παίτκες της ομάδας, ζήτησε να επαναλάβουν τα λόγια της:

«Επιλέγω να είμαι ευγνώμων. Επιλέγω να είμαι επινοητική. Επιλέγω να είμαι στοργική και να έχω κίνητρο. Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη και υγιής. Επιλέγω να αντιμετωπίσω τους φόβους μου. Επιλέγω να πιστεύω στον εαυτό μου. Έχω όλα όσα χρειάζομαι για αυτήν την στιγμή. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Έχω πίστη στο σχέδιο του Θεού. Απελευθερώνω την απώλεια. Απελευθερώνω την πικρία. Απελευθερώνω τη λύπη. Έχω τον έλεγχο του εαυτού μου. Καθοδηγούμαι θεϊκά σε ό,τι κάνω. Μετουσιώνω τους στόχους μου σε πραγματικότητα. Εκπέμπω ειρήνη στους γύρω μου και το πνεύμα με προμηθεύει με τους κατάλληλους ανθρώπους για να πετύχω τα όνειρά μου. Είμαι πρωταθλήτρια. Σας ευχαριστώ»

Δείτε εδώ την στιγμή:

Ο αγώνας ήταν μια μάχη με 18 αλλαγές στο προβάδισμα. Ο Κότσαρ ήταν εκείνος που έδωσε στην Μπασκόνια το τελευταίο της προβάδισμα στο παιχνίδι, 73-75, με λιγότερο από τρία λεπτά να απομένουν. Η Ζαλγκίρις όμως κατάφερε να κρατήσει την Μπασκόνια χωρίς σκορ για το υπόλοιπο του αγώνα, με τον Ρόλαντς Σμιτς να πρωταγωνιστεί για τους γηπεδούχους. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο αρχηγός της ομάδας Εντγκάρας Ουλανόβας μετά το παιχνίδι ευχαρίστησε τη Ναμαγιούνας για την ομιλία της...

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]