liz_cambage
16/08/2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Λιζ Καμπάτζ «σπάει» τη σιωπή της για την ξαφνική αποχώρησή της από το WNBA

Η τέσσερις φορές all star του WNBA, Λιζ Κάμπατζ, έσπασε τη σιωπή της για την ξαφνική αποχώρησή της από τους Λος Άντζελες Σπαρκς τον περασμένο μήνα, ανακοινώνοντας ότι αποφάσισε να «απομακρυνθεί» από το πρωτάθλημα με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Το να παίξω για τους Sparks ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και είναι τιμή μου που μοιράστηκα το γήπεδο με τέτοιες καταπληκτικές κυρίες για όσο καιρό το κάναμε. Λυπάμαι που έφυγα απότομα και μακάρι να είχε τελειώσει με διαφορετικό τρόπο», είπε η δίμετρη σέντερ στην ανάρτησή της.

«Αποφάσισα να απομακρυνθώ από το πρωτάθλημα προς το παρόν και ελπίζω ότι το WNBA θα κάνει τον ρόλο του στη δημιουργία ασφαλέστερων περιβαλλόντων και ενός ισχυρότερου συστήματος υποστήριξης για τις παίκτριές του», πρόσθεσε.

«Ενώ θα μου λείψει το μωβ και το χρυσό, θα αφιερώσω αυτόν τον χρόνο για να επικεντρωθώ στη θεραπεία και την προσωπική μου ανάπτυξη προτού δώσω διευκρινίσεις σχετικά με φήμες του παρελθόντος. Ευχαριστώ όλους τους υποστηρικτές, την οικογένεια και τους φίλους μου για όλη την αγάπη και το φως με το οποίο συνεχίζετε να με περιβάλλετε», έκλεισε.

Στις 26 Ιουλίου, η Καμπάτζ και οι Σπαρκς ανακοίνωσαν ότι «συμφώνησαν να χωρίσουν φιλικά» στη μέση της πρώτης σεζόν της με την ομάδα, αφού υπέγραψε ως ελεύθερη τον Φεβρουάριο. Η αποχώρησή της έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο παρελθόν, έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες της με την ψυχική υγεία, αλλά το Λος Άντζελες ήταν ένας προορισμός που πάντα αναζητούσε. Τον Μάιο, είπε στους New York Times, «Νομίζω ότι είμαι πιο υγιής και χαλαρή από ό,τι ήμουν εδώ και πολύ καιρό. Είμαι εκεί που θέλω να είμαι. Περιβάλλομαι από ανθρώπους με τους οποίους θέλω να είναι γύρω μου και εργαζόμαστε σκληρά».

Νωρίτερα, είχε μιλήσει για τις διαφορές στις αμοιβές μεταξύ κορυφαίων παικτών και προπονητών, καθώς και ταξιδιωτικά ζητήματα στο WNBA που απαγορεύουν στις ομάδες ιδιωτικές πτήσεις, αναγκάζοντας ψηλούς παίκτες όπως η Καμπάτζ να στριμώχνονται σε οικονομικές θέσεις.

Η 30χρονη σέντερ πριν τους Σπαρκς φόρεσε τη φανέλα των Las Vegas Aces το 2019 και το 2021, αλλά έκλεισε τη σεζόν του 2020 λόγω ανησυχιών για την υγεία που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19. Σε 25 αγώνες με τους Sparks, είχε μέσο όρο 13,0 πόντους και 6,4 ριμπάουντ. Το Λος Άντζελες τελείωσε τη σεζόν στην 11η θέση με 13-23, χάνοντας τη post-season για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Καμπάτζ εκπροσώπησε επίσης την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016. Αποχώρησε από τους Αγώνες του Τόκιο του 2020 επικαλούμενη ανησυχίες για την ψυχική της υγεία, λίγες μέρες πριν η εθνική ομάδα ξεκινήσει έρευνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά της σε έναν προολυμπιακό αγώνα εναντίον της Νιγηρίας. Δέχθηκε επίσημα επίπληξη από την Basketball Australia τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]