Σαν σήμερα: Η Μαρία Χριστοφορίδου κατακτά 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Σαν σήμερα: Η Μαρία Χριστοφορίδου κατακτά 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Η σπουδαιότερη μορφή της γυναικείας άρσης βαρών στην Ελλάδα, η Μαρία Χριστοφορίδου, πέτυχε σαν σήμερα την σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας της.

Η Μαρία Χριστοφορίδου στην σπουδαία καριέρα της στην άρση βαρών, κατάφερε να κατακτήσει 46 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις.

Από αυτά, τα τρία έχουν περίοπτη θέση στο βιογραφικό της. Ηρθαν σαν σήμερα, στις 30 Μαϊου του 1990 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλλης.
Εκεί, στην κατηγορία των 60κ. η Χριστοφορίδου, η οποία είχε αρχίσει την καριέρα της από το τζούντο και κατέληξε στην άρση βαρών, είχε ως μεγαλύτερη αντίπαλο την Κινέζα Ζι Κινγκχούα. Ωστόσο, η απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών ήταν η απόλυτη κυρίαρχος.

Στο αρασέ σήκωσε 87,5 κιλά, 2,5 παραπάνω από την αντίπαλό της, ενώ στο ζετέ έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της .σήκωσε 110 κιλά, άλλα 2,5 πάνω από την Ζι, με αποτέλεσμα να πάρει το χρυσό και στις δύο κινήσεις, αλλά και στο σύνολο, όπου είχε 197,5κ., ενώ η Κινέζα είχε 192,5κ.

Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας της Χριστοφορίδου είναι ότι η απόστασή της από την τρίτη στο σύνολο, Βουλγάρα Κερκέλοβα, ήταν 10 ολόκληρα κιλά…

Ηταν η μόνη που έφερε χρυσά μετάλλια στην ελληνική αποστολή από την Σεβίλλη, καθώς τα άλλα τρία μετάλλια ήρθαν από τον Παύλο Σαλτσίδη που πήρε ένα ασημένιο στο αρασέ και δύο χάλκινα σε ζετέ και σύνολο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]