skater
13/02/2023

Η 14χρονη Σκάι Μπράουν κατέκτησε ιστορικό τίτλο για τη Μεγάλη Βρετανία (vid)

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης, Σκάι Μπράουν, έγινε η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια της Μεγάλης Βρετανίας στο skateboarding σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Το παιδί θαύμα της Μεγάλης Βρετανίας, η 14χρονη Σκάι Μπράουν, που προσέλκυσε όλα τα βλέμματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε χθες (12/02), το χρυσό μετάλλιο στο park skateboarding στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Sharjah, με καλύτερη βαθμολογία 90,83 από τις τρεις διαδρομές της.

Η έφηβη βρισκόταν ήδη στην κορυφή της κατάταξης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με βαθμολογία 89,63 από τη δεύτερη διαδρομή της, αλλά κράτησε το καλύτερό της για το τέλος και τερμάτισε με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων βαθμών από την Ιάπωνα Κοκόνα Χιράκι. Η Ολυμπιονίκης Σακούρα Γιοσοζούμι, επίσης από την Ιαπωνία, πήρε το χάλκινο.

«Το να βρίσκομαι ξανά στο βάθρο με αυτά τα παιδιά είναι τόσο τρελό», δήλωσε η Μπράουν στο «Sky Sports». «Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Προσπαθούσα να το απολαύσω όσο περισσότερο μπορούσα», συμπλήρωσε.

Η Μπράουν έγινε η νεότερη Ολυμπιονίκης της Βρετανίας όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο park skateboard στους Αγώνες του Τόκιο το 2021, σε ηλικία 13 ετών. Γεννημένη στο Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας από μητέρα Γιαπωνέζα και πατέρα Βρετανό, η Μπράουν αγωνίστηκε στο US Open το 2016 σε ηλικία 8 ετών και επέλεξε για πρώτη φορά να αγωνιστεί για τη Βρετανία το 2018.

Το σκέιτμπορντ ήταν ένα από τα τέσσερα αθλήματα που προστέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους προηγούμενους Αγώνες, με αγώνες σκέιτμπορντ να διεξάγονται τόσο στις κατηγορίες "πάρκο" όσο και στις κατηγορίες "δρόμου" του αθλήματος.

Τον Μάιο του 2020, η Μπράουν υπέστη έναν απειλητικό για τη ζωή της τραυματισμό όταν έπεσε από ύψος 15 μέτρων κατά τη διάρκεια προπόνησης, προσγειώθηκε σε σκληρό έδαφος και υπέστη κάταγμα στο κρανίο, σπάσιμο του αριστερού καρπού και του χεριού, καθώς και ρήξεις στους πνεύμονες και το στομάχι της.

Η νίκη της σημαίνει ότι παίρνει τους μέγιστους βαθμούς πρόκρισης για να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι. Τα καλύτερα έρχονται...

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]