ragbi
05/10/2022

Ράγκμπι γυναικών: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Euro B μετά τη νίκη της επί της Σερβίας

Μετά τη νίκη της με 8-4 στην Τουρκία, η εθνική ομάδα ράγκμπι γυναικών κατέκτησε τον τίτλο στον νότιο όμιλο Euro B, επικρατώντας 28-0 της Σερβίας και μπροστά σε πάνω από 400 φιλάθλους, στο γήπεδο Γκορυτσά, στον Ασπρόπυργο της Αθήνας.

Οι «γαλανόλευκες» στέφθηκαν πρωταθλήτριες Euro B επικρατώντας 28-0 της Σερβίας.

Η εθνική μας σκόραρε έξι φορές, με πρωταγωνίστρια την playmaker των Attica Rhinos, Αντωνία Βοϊκλή, που σκόραρε δις στα πρώτα 6 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, παίρνοντας έτσι το παιχνίδι από την Σερβία.

ellada_serbiaΗ winger της ομάδας Βελλισαρία Κουτσιούμπα, που σκόραρε τα δύο tries της εθνικής στην Τουρκία, άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και η Κλεοπάτρα Βελμάχου με try και conversion, έφερε το σκορ στο 10-0 για το πρώτο ημίχρονο.

Η Ελλάδα έκλεισε δυνατά τον αγώνα με την Στυλιανή Μάρκου και την Ασπασία Σταυριανού να σκοράρουν στα τελευταία 9 λεπτά του αγώνα.

«Το να νικήσουμε τη Σερβία και να γίνουμε πρωταθλητές του ομίλου μας, έμοιαζε με μακρινό όνειρο, όταν φτιάξαμε την ομάδα πριν μερικούς μήνες» είπε ο προπονητής της ομάδας Στιούαρτ ΜακΛιν. «Η επιτυχία αυτή οφείλεται στους παίχτες αλλά και σε όλους όσους συνεργάστηκαν με αυτούς. Περιμέναμε ένα σωματικά δυνατό παιχνίδι από την Σερβία και δεν απογοήτευσαν σε αυτόν τον τομέα. Τους ευχαριστούμε που ήρθαν στην Αθήνα. Οι οπαδοί μας ήταν φανταστικοί και μας ενέπνευσαν σε αυτή τη νίκη», πρόσθεσε.

Η αρχηγός της ομάδας Ουρανία Κουτσίκου ανέφερε: «Από την αρχή είχαμε πει πως θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να βελτιωθούμε και στόχος μας ήταν να νικήσουμε και τους δύο αγώνες. Το καταφέραμε σαν ομάδα και δεν σταματάμε εδώ. Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2025 είναι το επόμενο βήμα και θα βάλουμε και πάλι τα δυνατά μας».

Πρέπει να αναφέρουμε ότι δύο παίκτριες της εθνικής Σερβίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, η μία με διάσειση και η άλλη με τραυματισμό στο πόδι, αλλά μετά από εξετάσεις, επέστρεψαν και οι δύο στα σπίτια τους.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας και πολλές από τις παίκτριες μας κάναν το ντεμπούτο τους σε αυτό, αλλά ήταν φοβερή εμπειρία» είπε ο τεχνικός της SRL, Ράντοσλαβ Νοβάκοβιτς. «Για μεγάλες περιόδους δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά και στο μέλλον θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Το τελευταίο ματς του γκρούπ, μεταξύ Τουρκίας και Σερβίας, είναι προγραμματισμένο για το τέλος του Νοέμβρη.

ragby

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]