greece-women-rugby
26/09/2022

Ράγκμπι γυναικών: Ιστορική νίκη της Εθνικής επί της Τουρκίας για το European Rugby League

Η εθνική γυναικών ράγκμπι έγραψε ιστορία την Κυριακή (25/09), φτάνοντας στην πρώτη της νίκη επί της Τουρκίας με 8-4 στην Κωνσταντινούπολη, για την European Rugby League.

Στο Στάδιο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης φιλοξενήθηκε ο αγώνας του Euro B (Νότιος Όμιλος) γυναικών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τη «γαλανόλευκη» να παίρνει την πρώτη της νίκη επί της γειτονικής ομάδας.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας το 2019, με την Τουρκία να παίρνει ευρεία νίκη με 40-4. Φέτος, μόνο οκτώ από τις Ελληνίδες που έπαιξαν στην προηγούμενη αναμέτρηση ήταν στην ομάδα του Στιούαρτ ΜακΛιν, αλλά έδειξαν ψυχραιμία και αντοχή και στο τέλος πανηγύρισαν. Η Βάλια Κουτσιούμπα έκανε το διεθνές ντεμπούτο της και σκόραρε δύο φορές.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, με μόλις λίγα λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα και με το σκορ να είναι ισόπαλο 4-4, η αμυντική στρατηγική της Ελλάδας λειτούργησε άψογα και οδήγησε σε μια σπουδαία και ιστορική νίκη (8-4).

Ο προπονητής γυναικών της Ελλάδας δήλωσε: «Είναι μια πρώτη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι μας και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Κάναμε πολλή δουλειά τους τελευταίους δύο μήνες, φέραμε μερικές νέες παίκτριες στην ομάδα και είδαμε τις ανταμοιβές. Η Τουρκία έκανε έναν καλό αγώνα, μας κέρδισε με 40-4 στο πρώτο μας παιχνίδι το 2019 και πήραμε πολλά μαθήματα από αυτό και την αναβάθμιση που χρειαζόταν σε διεθνές επίπεδο. Προετοιμαστήκαμε καλύτερα και ανυπομονούμε τώρα να αντιμετωπίσουμε τις γυναίκες της Σερβίας την επόμενη εβδομάδα πίσω στην Αθήνα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]