100 μερες
25/05/2022

Σε 100 μέρες το GWomen έκανε το αδύνατο, δυνατό

Αντώνης Σαούλης

Πενήντα unique παραγωγές, συνολικά ογδόντα συνεντεύξεις και περισσότερα από 300 θέματα. Το GWomen ανέδειξε τον γυναικείο αθλητισμό και έφτασε στο σημείο να καλείται από την UEFA για το μεγαλύτερο event της χρονιάς

Με την «δύναμη» του Gazzetta ήταν δεδομένο πως το συγκεκριμένο project θα προκαλέσει το δικό του impact. Ο γυναικείος αθλητισμός έψαχνε και ψάχνει τον δικό του χώρο. Οχι μόνο στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη και στον κόσμο. Και το Gazzetta Women ως mini site στις πρώτες του 100 μέρες ανέδειξε και με το παραπάνω όχι μόνο τις Ελληνίδες αθλήτριες (σε όλο το φάσμα του), αλλά προσωπικότητες και inspirational stories του εξωτερικού.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως τα stories του GWomen (ναι έχει τον δικό του Instagram λογαριασμό) ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο μιας και αθλήτριες με παγκόσμιο αντίκτυπο έκαναν repost το νέο project του Gazzetta.

Πάντα σε πρώτο πλάνο ο ελληνικός γυναικείος αθλητισμός. Ηδη σε αυτές τις 100 μέρες έχουν μιλήσει στο GWomen υπεραθλήτριες που έγραψαν ιστορία. Βούλα Πατουλίδου, Σοφία Σακοράφα, Κατερίνα Θάνου, Φανή Χαλκιά, Μαρία Σάκκαρη, Τασούλα Κελεσίδου είναι μόνο μερικά από τα ονομάτα που μίλησαν. Aθλήτριες που γράφουν την δική τους ιστορία τώρα. Ελίνα Τζένγκο, Ελενα Χατζηλιάδου, Αννα Ντουντουνάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Μεγάλος στόχος του GWomen ήταν επίσης και η ανάδειξη των ομαδική αθλημάτων. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο είναι ερασιτεχνικά. Ηδη έχει γίνει η πρώτη έρευνα γύρω από το ποδόσφαιρο γυναικών και θ' ακολουθήσουν κι άλλες για όλα τα αθλήματα.

Μέσα σε αυτές τις 100 μέρες λοιπόν το GWomen έχει προλάβει να δημιουργήσει το δικό του unique περιεχόμενο

50 παραγωγές
79 συνεντεύξεις
370 θέματα
17 Wonder Girls

Στην γιορτή της μητέρας αφιέρωσε όλο το σαββατοκύριακο σε βίντεο παραγωγές αθλητριών που έγιναν μαμάδες αναδεικνύοντας και αυτό το κομμάτι.

Και φυσικά εκτός από τις αθλήτριες το GWomen αρχίζουν να το αγκαλιάζουν ομοσπονδίες, ομάδες, οργανώσεις, διοργανώσεις. Και γι' αυτό ήταν καλεσμένο από την UEFA και την Nadine Kessler, την Chief στο ποδόσφαιρο γυναικών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς. Τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Λιόν.

Το GWomen είναι ακόμα στην αρχή (του). Και ήδη το έχουν αγκαλιάσει 1.000.000 unique users!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]