F1 - Σε κρίση η Mercedes μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο Σπα

F1 - Σε κρίση η Mercedes μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο Σπα
Δραστικά μέτρα καλείται να λάβει η Mercedes-AMG F1, καθώς η αγωνιστική της εικόνα γίνεται ολοένα και χειρότερη από αγώνα σε αγώνα.

Παρότι ξεκίνησε δυνατά στο Grand Prix Βελγίου, προσπερνώντας νωρίς τον Άλεξ Άλμπον της Williams για να ανέβει στην πέμπτη θέση, ο Τζορτζ Ράσελ δεν κατάφερε να πλησιάσει τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ, που μάχονταν για το βάθρο μπροστά του.

Από τη νίκη του στον Καναδά, ο Βρετανός έχει σημειώσει μόλις δύο πλασαρίσματα στην πεντάδα στην Αυστρία και στο Σπα, ενώ στο Σίλβερστον τερμάτισε μόλις δέκατος. Την ίδια ώρα ο teammate του, Κίμι Αντονέλι, δυσκολεύεται να βρει αυτοπεποίθηση με το μονοθέσιο και έχει να δει βαθμούς από τον αγώνα στον Καναδά.

Η Mercedes «βυθίζεται» στα προβλήματά της

Μετά τον αγώνα στο Βέλγιο ο Ράσελ παραδέχθηκε πως η Mercedes θα συγκαλέσει εντός της εβδομάδας έκτακτο συμβούλιο για να εντοπίσουν τα πραγματικά τους προβλήματα.

 

«Συνήθως ευνοούμαστε από τις πιο ψυχρές συνθήκες και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερο καιρό για εμάς. Αλλά απλά δεν είχαμε ρυθμό τελευταία. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί και να το αναλύσουμε. Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε μια μεγάλη συνάντηση με όλους τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς, για να καταλάβουμε τις αποφάσεις που πήραμε τις τελευταίες εβδομάδες ή μήνες και γιατί έχουμε κάνει βήματα προς τα πίσω. Ελπίζω να δούμε βελτιώσεις στην Ουγγαρία», είπε ο Ράσελ.

Ο Ράσελ επιβεβαίωσε στο F1 TV πως η πέμπτη θέση ήταν πιθανότατα καλύτερη απ’ ό,τι άξιζε: «Ναι, σίγουρα. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί χάσαμε τόσο πολύ ρυθμό στους τελευταίους αγώνες. Φυσικά, είναι απογοητευτικό για όλους στην ομάδα».

Έρευνα για το τι πήγε λάθος

Ο Ράσελ άφησε να εννοηθεί ότι οι τεχνικές αλλαγές κατεύθυνσης που υιοθετήθηκαν πριν μερικούς μήνες ίσως ευθύνονται για τη μείωση της ανταγωνιστικότητας:

«Κάναμε μια ξεκάθαρη αλλαγή κατεύθυνσης πριν μερικούς μήνες και νομίζω ότι από εκείνο το σημείο και μετά κάναμε βήματα προς τα πίσω. Μερικές φορές χρειάζονται μερικοί αγώνες για να καταλάβεις ακριβώς τι φταίει για την απώλεια ρυθμού. Αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό που είχαμε στις αρχές της σεζόν».

Στο νέο επεισόδιο του podcast του gmotion, που είναι χορηγία της Ford, οι Στάθης Κοκκορόγιαννης και Κώστας Μπιτσικώκος αναλύουν όσα έγιναν στο Grand Prix Βελγίου, στην πίστα αλλά και την αίθουσα της Διεύθυνσης Αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

@Photo credits: Mercedes-AMG F1 meida