F1 - Το πλεονέκτημα της McLaren είναι εύθραυστο

F1 - Το πλεονέκτημα της McLaren είναι εύθραυστο
Η βρετανική ομάδα γνωρίζει πως η MCL39 μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να χάσει το πλεονέκτημα που απολαμβάνει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1.

Η McLaren, μετά από μια εντυπωσιακή αρχή στη σεζόν 2025 της Formula 1, αναγνωρίζει ότι η κυριαρχία της μπορεί να αμφισβητηθεί άμεσα από έναν ανταγωνιστή που εισάγει μια στρατηγική αναβάθμιση. Οι Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις έχουν πάρει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, με τον Αυστραλό να έχει ανέβει τρεις φορές στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου και ο Βρετανός μόλις μία.

Όλα όμως μπορούν να αλλάξουν σύντομα και αυτό είναι κάτι που βρίσκεται στο «μυαλό» της ομάδας του Ουόκινγκ.

Ο κίνδυνος να χαθεί το πλεονέκτημα στην πίστα

Η McLaren αντιμετωπίζει θετικά την αρχή της σεζόν, ωστόσο είναι πλήρως συνειδητοποιημένη ότι, με τις ρυθμίσεις των αντιπάλων και τις συνεχείς αναβαθμίσεις, το πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής μπορεί να μην είναι μόνιμο.

 

Ο CEO της βρετανικής ομάδας, Ζακ Μπράουν, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η διαφορά στην απόδοση με τις άλλες ομάδες μπορεί να μειωθεί από μία μόνο αναβάθμιση, και πρέπει να παραμείνουμε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο».

Η McLaren δεν επαναπαύεται και το τεχνικό της τμήμα στο Ουόκινγκ εργάζεται εντατικά για να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο απόδοσης. Ταυτόχρονα αναγνωρίζει την απειλή από τους άμεσους ανταγωνιστές της, καθώς μπορεί να έχουν σύντομα πολύ αποτελεσματικές αναβαθμίσεις.

«Είναι μια συνεχής μάχη για να παραμείνουμε στην κορυφή, αλλά έχουμε τη σταθερότητα που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση», πρόσθεσε ο Μπράουν.

Η McLaren νιώθει την πίεση

Η βρετανική ομάδα είχε έναν νέο διαχύτη στη Σαουδική Αραβία, τον οποίο δοκίμασε στις ελεύθερες δοκιμές αλλά δεν χρησιμοποίησε στο Grand Prix. Σύμφωνα με τον Μπράουν, η πίεση από τον ανταγωνισμό είναι αισθητή.

«Αν πρέπει να φέρουμε αναβαθμίσεις, θα πρέπει να το κάνουμε σωστά και γρήγορα. Η αγωνιστική πίεση είναι συνεχής», είπε.

Πίστη στο σχέδιο

Για την ώρα η αυτοπεποίθηση του Μπράουν πάντως είναι στα ύψη: «Η ομάδα μας είναι δυνατή, έχουμε τις ικανότητες και τη σωστή νοοτροπία για να προχωρήσουμε μπροστά».

Η McLaren προηγείται και στα δύο πρωταθλήματα της Formula 1 μετά από πέντε αγώνες στο 2025.

Στο νέο επεισόδιο του podcast του gmotion, που είναι χορηγία της Ford, οι Κώστας Παστρίμας και Στάθης Κοκκορόγιαννης συζητούν για τους δύο πρόσφατους αγώνες της F1 σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία και όλα όσα έγιναν στη Μέση Ανατολή.

Φωτογραφίες: McLaren F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!