F1 - Η Mercedes θέλει οδηγούς στους οποίους θα βασίσει το μέλλον της

F1 - Η Mercedes θέλει οδηγούς στους οποίους θα βασίσει το μέλλον της
Στη γερμανική ομάδα δεν βιάζονται να επισημοποιήσουν το οδηγικό τους δίδυμο για τα επόμενα χρόνια, καθώς αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Στη φετινή χρονιά η Mercedes-AMG F1 έχει μπει σε μία νέα εποχή μετά την αποχώρηση του Λιούις Χάμιλτον για λογαριασμό της Scuderia Ferrari. Στις τάξεις της έχει τους Τζορτζ Ράσελ και Κίμι Αντονέλι, οι οποίοι συντελούν το πρώτο δίδυμο της γερμανικής ομάδας στη σύγχρονη ιστορία της που δεν έχει ούτε έναν τίτλο.

Το συμβόλαιο του Αντονέλι έχει άγνωστη διάρκεια, ωστόσο δεν φαντάζει δύσκολο να είναι μονοετές ή ακόμα και διετές. Ο Ράσελ από την άλλη έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και ακόμη δεν το έχει ανανεώσει. Παρά τις φήμες που θέλουν τη Mercedes να περιμένει να δει αν ο Μαξ Φερστάπεν ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο δυναμικό της, ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, βλέπει το δίδυμο Ράσελ-Αντονέλι ως αυτό το στο οποίο θα στηρίξει το μέλλον της.

«Θέλουμε να ανακοινώσουμε το οδηγικό μας δίδυμο για πολλά χρόνια. Είναι ένα κοινό μυστικό μας. Τα πράγματα έχουν πάρει μια θετική τροπή. Ένα συμβόλαιο δεν αναφέρει μόνο πως ένας οδηγός θα οδηγεί ένα μονοθέσιο. Υπάρχουν ορισμένες πτυχές που πρέπει να συζητηθούν, οι οποίες είναι για τόσο για το συμφέρον του οδηγού όσο και της ομάδας. Είναι μία διαδικασία που παίρνει πολύ χρόνο», ανέφερε.

 

Η W16 είναι ένα μονοθέσιο με προοπτικές

Ο Βολφ είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με το μονοθέσιο που έχει δημιουργήσει η Mercedes για τη φετινή χρονιά της Formula 1. Ο Αυστριακός παρά το γεγονός πως δεν απολαμβάνει τις επιτυχίες του παρελθόντος είναι αισιόδοξος πως θα επιστρέψουν σύντομα.

«Έχουμε μια πιο σταθερή πλατφόρμα. Το 2024 το εμπρός μέρος ήταν το δυνατό μας σημείο και το πίσω μέρος ήταν η μεγάλη μας αδυναμία. Τώρα είναι στο ίδιο επίπεδο, όμως δεν είμαστε ακόμη χαρούμενοι με το παράθυρο λειτουργίας του μονοθεσίου μας. Θέλουμε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι ακόμα δύσκολο να βρούμε την κατάλληλη σταθερότητα. Στη μία περίοδο δοκιμών είμαστε 1οι και στην επόμενοι είμαστε 6οι. Μάλλον αυτό θα συνεχιστεί», είπε ο Βολφ.

Στο νέο επεισόδιο του podcast του gmotion, που είναι χορηγία της Ford, οι Κώστας Παστρίμας και Στάθης Κοκκορόγιαννης συζητούν για τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!