F1: Εγκαταλείπει την ιδέα των καλυμμάτων στους τροχούς

F1: Εγκαταλείπει την ιδέα των καλυμμάτων στους τροχούς
Η FIA αποφάσισε να μη συνεχίσει την ιδέα των καλυμμάτων τροχών μετά από τα τελευταία τεστ λόγω περιορισμένων αποτελεσμάτων στη μείωση του σπρέι νερού.

Η FIA εγκατέλειψε την ιδέα τοποθέτησης καλυμμάτων τροχών στα αυτοκίνητα της Formula 1 σε συνθήκες ακραίας βροχής, σύμφωνα με δημοσίευμα του motorsport.com. Η Ferrari βοήθησε την αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αξιολογήσει μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα κάλυψης τροχών κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Fiorano, για να δει αν θα μπορούσε να μειώσει το νερό που σηκώνεται από τους τροχούς. Ο σχεδιασμός ήταν πολύ πιο δραματικός από την αρχική ιδέα που δοκιμάστηκε στο Silverstone πέρυσι. Η τελευταία δοκιμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ωφέλεια ήταν οριακή, καθώς παραμένει μεγάλος όγκος νερού που σηκώνεται από το διαχύτη.

Η FIA αποφάσισε επομένως ότι η ιδέα των καλυμμάτων τροχών δεν αξίζει να συνεχιστεί και πλέον αξιολογούνται άλλες επιλογές για τις επικίνδυνες συνθήκες. Ο επικεφαλής μονοθέσιων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, δήλωσε ότι το σχέδιο σταμάτησε καθώς δεν θα έφερνε τη σημαντική αλλαγή που ελπίζονταν. Παρόλο που οι καλύμματα τροχών έχουν κάποιο αποτέλεσμα, αυτό δεν είναι αρκετά σημαντικό για να θεωρηθεί λύση. Τώρα αναζητούνται άλλες λύσεις για να προστατευτούν οι αγώνες από ακυρώσεις λόγω βροχής.

Η πρόκληση είναι να βρεθεί μια λύση που να μην επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή κάθετης δύναμης. Η FIA θα συνεχίσει να ερευνά και να δοκιμάζει νέες ιδέες για να αποφύγει καταστάσεις όπως εκείνη στο Spa το 2021, όπου ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω ακραίων συνθηκών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!