E65: Πάσχα σε Καλαμπάκα - Μετέωρα με 135 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου

Newsroom
E65: Πάσχα σε Καλαμπάκα - Μετέωρα με 135 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου
Ο αυτοκινητόδρομος έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση + ΛΕΑ.

Την επόμενη εβδομάδα και πριν οι εκδρομείς του Πάσχα αναχωρήσουν για την επαρχία, θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστού ως Ε65. Τα εγκαίνια θα γίνουν την προσεχή Τρίτη 23 Απριλίου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Πρόκειται για τα 135,4 χλμ. από τα συνολικά 181,5 χλμ. του Ε65, από τον κόμβο με την ΠΑΘΕ (λίγο πριν την Λαμία) έως τον κόμβο για Καλαμπάκα – Μετέωρα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διόδια στον μετωπικό σταθμό Σοφάδων (3,40 ευρώ για τα αυτοκίνητα), στον μετωπικό Τρικάλων (2,15 ευρώ), στον πλευρικό Ανάβρας (2 ευρώ) και στον πλευρικό Προαστίου (1,15 ευρώ). Καθώς θα δοθούν στην κυκλοφορία τα νέα τμήματα, θα αρχίσουν να λειτουργούν και νέοι σταθμοί διοδίων.

Όλος ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2025, καθώς απομένουν τα τελευταία 45 χλμ. στο βόρειο τμήμα, από την Καλαμπάκα έως τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Όταν ολοκληρωθεί ο Ε65 η διαδρομή από την Λαμία έως την Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, από 3 ώρες και 15 λεπτά που χρειάζονταν πριν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Photo Credits: Κεντρική Οδός

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!