WEC - Ο Φέτελ επιστρέφει σε αγωνιστικό κάθισμα (vid)

WEC - Ο Φέτελ επιστρέφει σε αγωνιστικό κάθισμα (vid)
O 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, θα πραγματοποιήσει δοκιμές με το Hypercar της Porsche και το σενάριο συμμετοχής του στις 24 Ώρες Λε Μαν είναι ανοικτό.

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση πραγματοποιεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2022, όμως ποτέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει μέρος σε άλλες μορφές αγώνων.

Το 2023 το όνομά του συνδέθηκε με ενδεχόμενη εμπλοκή του στο WEC με την Team Jota, όμως κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν.

Η Porsche ανακοίνωσε πως ο νικητής 53 Grand Prix στη Formula 1 θα πάρει μέρος με το Hypercar 963 σε τεστ διάρκειας 36 ωρών στην πίστα Αραγκόν της Ισπανίας αυτή την εβδομάδα. Μαζί του θα είναι οι εργοστασιακοί οδηγοί της γερμανικής φίρμας, Ματ Κάμπελ, Μάικλ Κρίστενσεν, Φρεντ Μακοβιέκι, Κέβιν Έστρε, Αντρέ Λότερερ και Λόρενς Βανθούρ.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φέτελ έχει ήδη επισκεφθεί τα κεντρικά της Porsche στο Βάισακ και έκανε shakedown στην ιδιωτική πίστα των Γερμανών. Επιπλέον έφτιαξε με τους μηχανικούς δικό του κάθισμα για την 963 και δοκίμασε το Hypercar στον προσομοιωτή.

«Πάντα ακολουθούσα άλλες μορφές αγώνων και η περιέργειά μου για τους αγώνες αντοχής μου έδωσε την ώθηση για να κάνω αυτό το τεστ. Ανυπομονώ να δοκιμάσω στην πίστα την 963. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Σίγουρα θα μου πάρει χρόνο να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα, είναι μια νέα εμπειρία για εμένα. Έπειτα θα δούμε τι θα γίνει, προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα σχέδια για το μέλλον», ανέφερε ο Φέτελ.

Porsche 963

Το τεστ 36 ωρών είναι μέρος της προετοιμασίας της Porsche για τις 24 Ώρες Λε Μαν. Ο θρυλικός αγώνας που είναι μέρος του WEC θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου. Το τεστ στο οποίο θα πάρει μέρος ο Φέτελ μπορεί να κρίνει τη συμμετοχή του στο Λε Μαν με το τρίτο εργοστασιακό Le Mans Hypercar της Porsche. Μόνο ένας εκ των τριών οδηγών για αυτή τη συμμετοχή έχει ανακοινωθεί. Αυτός είναι ο Ματιέ Ζαμινέ.

Η Porsche κατέκτησε τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του WEC στο Κατάρ και σημείωσε ένα ιστορικό 1-2-3.

Φωτογραφίες: Porsche media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!