F1 - Μάσα: «Άδικο αυτό που μου συνέβη το 2008, μπορώ να κερδίσω το πρωτάθλημα»

F1 - Μάσα: «Άδικο αυτό που μου συνέβη το 2008, μπορώ να κερδίσω το πρωτάθλημα»
Ο Βραζιλιάνος οδηγός συνεχίζει τη μάχη του ώστε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2008 και να γίνει εκείνος πρωταθλητής.

Τον τελευταίο χρόνο ο Φελίπε Μάσα προσπαθεί με κάθε μέσο να ανατρέψει το αποτελέσματα του πρωταθλήματος του 2008. Εκείνη τη σεζόν έχασε τον τίτλο στους οδηγούς για έναν μόλις βαθμό από τον Λιούις Χάμιλτον, με τον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία να είναι ίσως το πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνολικά.

Ο λόγος που επιχειρεί την αλλαγή στα τελικά αποτελέσματα είναι το σκάνδαλο «Crashgate». Στο GP Σιγκαπούρης του 2008, η Renault αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα δίνοντας την εντολή στον οδηγό της, Νέλσον Πικέ Jr. να προσκρούσει στον προστατευτικό τοίχο για να ευνοηθεί ο teammate του, Φερνάντο Αλόνσο. Πράγματι, ο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα λόγω του ατυχήματος που είχε ο Πικέ και πήρε τη νίκη στον αγώνα.

Οδηγός F1

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ο Μάσα έκανε μήνυση στην FIA και την FOM για τους χειρισμούς τους στο σκάνδαλο «Crashgate» και αξιώνει πέρα από ανατροπή του αποτελέσματος, αποζημίωση που φτάνει μέχρι και τα 175 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στον αγώνα της Formula E στο Μεξικό και σε ερώτηση που του έγινε από το racingnews365 σχετικά με την υπόθεση, ο Βραζιλιάνος απάντησε.

«Πιστεύω πως έχω πει όλα όσα πρέπει για την υπόθεση. Έχω ήδη πει ότι θα το παλέψω μέχρι τέλους και είναι το μόνο που μπορώ να πω. Δεν εξαρτάται πλέον από εμένα, αλλά από τους δικηγόρους. Έχω μία πολύ καλή ομάδα δικηγόρων που δουλεύει στην υπόθεση. Πιστεύω πως υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσουμε την υπόθεση. Μπορώ να πω επίσης πως μάχομαι για δικαιοσύνη, διότι ήταν πολύ άδικο αυτό που μου συνέβη. Αυτό μπορώ να πω», είπε ο Μάσα.

Φωτογραφίες: Extremecars__/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!