F1 – Δοκιμές Μπαχρέιν: Ποιοι οδηγοί θα κάνουν ποδαρικό στη χρονιά

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 – Δοκιμές Μπαχρέιν: Ποιοι οδηγοί θα κάνουν ποδαρικό στη χρονιά
Η πλειονότητα των ομάδων της Formula 1 επιβεβαίωσε τους οδηγούς που θα πάρουν μέρος στην πρώτη ημέρα χειμερινών δοκιμών στο Σακχίρ του Μπαχρέιν.

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Η νέα σεζόν της Formula 1 είναι προ των πυλών και η αρχή θα γίνει στο Σακχίρ του Μπαχρέιν με τις χειμερινές δοκιμές. Από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου θα δούμε για πρώτη φορά στην πίστα τα 10 μονοθέσια του grid, με τις ομάδες και τους οδηγούς να έχουν ένα πολυάσχολο πρόγραμμα μπροστά τους.

Λόγω της χρήσης ενός μονοθεσίου ανά ομάδα, το πρόγραμμα των οδηγών είναι αρκετά μικρό, καθώς πρέπει μέσα σε μιάμιση ημέρα να συνηθίσουν τα νέα τους… θηρία. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος τα παράπονα για τον περιορισμένο χρόνο δοκιμών είναι πολλά από πλευράς οδηγών. Αυτό έχει συνέπειες και για τις ομάδες, οι οποίες δεν μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα δεδομένα που θα ήθελαν.

Έτσι, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν κάθε ημέρα και τους δύο οδηγούς τους, έναν στην πρωινή περίοδο και έναν στην απογευματινή. Για την πρώτη ημέρα γνωρίζουμε ποιοι οδηγοί θα πάρουν μέρος από την πλειονότητα των ομάδων.

  1. Red Bull Racing: Μαξ Φερστάπεν (πρωί και απόγευμα)
  2. Mercedes-AMG: Τζορτζ Ράσελ (πρωί και απόγευμα)
  3. Scuderia Ferrari: Σαρλ Λεκλέρ (πρωί), Κάρλος Σάινθ (απόγευμα)
  4. McLaren Racing: Όσκαρ Πιάστρι (πρωί), Λάντο Νόρις (απόγευμα)
  5. Aston Martin: Φερνάντο Αλόνσο (πρωί), Λανς Στρολ (απόγευμα)
  6. Alpine: Έστεμπαν Οκόν (πρωί), Πιέρ Γκασλί (απόγευμα)
  7. Williams: Άλεξ Άλμπον (πρωί), Λόγκαν Σάρτζεντ (απόγευμα)
  8. RB: Γιούκι Τσουνόντα (πρωί), Ντάνιελ Ρικάρντο (απόγευμα)
  9. Kick Sauber: Βάλτερι Μπότας (πρωί), Γκουάνγιου Ζου (απόγευμα)
  10. Haas: Κέβιν Μάγκνουσεν (πρωί), Νίκο Χούλκενμπεργκ (απόγευμα)

Οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου, με κάθε διαδικασία να ξεκινά στις 9:00 πμ ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το καθημερινό (Τετάρτη έως Παρασκευή) LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 8:45πμ ώρα Ελλάδος ώστε να μην χάσετε λεπτό από τη δράση στο Μπαχρέιν.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!