MotoGP: Ο Μορμπιντέλι χάνει όλες τις δοκιμές λόγω τραυματισμού

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μορμπιντέλι χάνει όλες τις δοκιμές λόγω τραυματισμού
Η πρώτη σεζόν του Φράνκο Μορμπιντέλι στην Pramac Ducati αρχίζει με πολλά προβλήματα.

Η ομάδα Pramac Racing ανακοίνωσε ότι ο Φράνκο Μορμπιντέλι θα απουσιάσει από τις δοκιμές MotoGP στη Sepang (6-8 Φεβρουαρίου) και στο Κατάρ (19-20 Φεβρ.). Ο Ιταλός έχει αναρρώσει μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Πορτιμάο, όπου υπέστη σοβαρή διάσειση. Ωστόσο, ο γιατρός του τον συμβούλεψε να μην συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο Μορμπιντέλι θα είναι παρών στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν MotoGP 2024 στο Κατάρ, στις 8 Μαρτίου.

Ακολουθεί η δήλωση της ομάδας Pramac Racing:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ ΜΟΡΜΠΙΝΤΕΛΙ

«Μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής δοκιμής στο Πορτιμάο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Φράνκο Μορμπιντέλι υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις από τον καθηγητή Φράνκο Σερβαντέι (νευρολόγος) και τον δρ. Ρομπέρτο Ντονάτι. Παρά τη γενικά καλή του κατάσταση, ο αναβάτης της Prima Pramac Racing αποφάσισε να υποβληθεί σε εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο πριν αποφασίσει αν θα ταξιδέψει στη Sepang ή όχι.

Μετά τα αποτελέσματα διαφόρων εξετάσεων, που έδειξαν καλή συνολικά κλινική εικόνα, ο καθηγητής Φράνκο Σερβαντέι συνέστησε, ως προληπτικό μέτρο, ο Μορμπιντέλι να απέχει από την επανάληψη αθλητικών δραστηριοτήτων για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ως εκ τούτου, ο Φράνκο δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επερχόμενες επίσημες δοκιμές στο Κατάρ (19-20 Φεβρουαρίου).

Η επιστροφή του στην πίστα αναμένεται για τον πρώτο αγώνα MotoGP της σεζόν 2024, που έχει προγραμματιστεί στη Λουσάιλ από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου».

Φωτογραφία: Pramac Racing/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!