F1 - Η McLaren θέλει να κρατήσει για πάντα τον Νόρις

F1 - Η McLaren θέλει να κρατήσει για πάντα τον Νόρις
Η βρετανική ομάδα της Formula 1 θέτει ως προτεραιότητα την ανανέωση του συμβολαίου του ανερχόμενου σούπερ σταρ οδηγού της.

Aπό το 2019 που πήρε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του στα «μεγάλα σαλόνια» των αγώνων ταχύτητας, ο Λάντο Νόρις έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της McLaren Racing. Ο Βρετανός θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της F1 και με δεδομένο πως είναι ακόμη 24 ετών, έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να γράψει ιστορία.

Το τρέχον συμβόλαιό του με τη McLaren στη Formula 1 ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025. Ωστόσο στις τάξεις της ομάδας του Ουόκινγκ σκέφτονται μακροπρόθεσμα και θέλουν να δεσμεύσουν τον Νόρις για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, ανέφερε στο Sky Sports πως ο 24χρονος είναι ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας και θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες ανανέωσης του συμβολαίου του: «Πιστεύω πως έχουμε το καλύτερο δίδυμο στη Formula 1. Έχουμε και με τους δύο αρκετό χρόνο μπροστά μας μέχρι το τέλος του συμβολαίου τους. Ο Νόρις είναι ξεκάθαρα πολυπόθητος στο grid και θέλουμε να τον δεσμεύσουμε, να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πιστεύω πως απολαμβάνει τις μέρες του εδώ στη McLaren. To όνειρο είναι να κερδίσουμε μαζί νίκες και πρωταθλήματα. Πιστεύω πως ο Λάντο θέλει να το καταφέρει αυτό μαζί μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας και δεν μας ενδιαφέρει να τον δώσουμε, ανεξαρτήτως ποσού».

Λάντο Νόρις

Ο Αμερικανός στέλνει με τα παραπάνω και μήνυμα προς τις αντίπαλες ομάδες. Τους τελευταίους μήνες ο Νόρις αρκετές φορές έχει συνδεθεί με τη Red Bull Racing, στην οποία αρκετοί θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Σέρχιο Πέρεζ στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Σημείο κλειδί στα λόγια του Μπράουν είναι η δήλωση: «δεν μας ενδιαφέρει να τον δώσουμε, ανεξαρτήτως ποσού». Πρόκειται για ξεκάθαρη σπόντα προς άλλες ομάδες πως κανένα ποσό δεν είναι αρκετό για να αποδεσμευθεί ο Βρετανός πριν ολοκληρωθεί το μεταξύ τους συμβόλαιο συνεργασίας.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!