F1 - Ο Μπριατόρε «έβαλε στο στόμα του» τη Ferrari

F1 - Ο Μπριατόρε «έβαλε στο στόμα του» τη Ferrari
Ο πρώην διευθυντής της Renault στη Formula 1 μίλησε για την ιταλική ομάδα και τους στόχους που πρέπει να έχει στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε φημίζεται για τις εκκεντρικές του δηλώσεις και δεν χάνει ευκαιρία να στρέφει τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω του. Γνωστός στο χώρο της Formula 1, καθώς οδήγησε τους Μίκαελ Σουμάχερ και Φερνάντο Αλόνσο σε δύο τίτλους. Ο «λεκές» που άφησε βέβαια δεν είναι άλλος από το… στημένο Grand Prix Σιγκαπούρης του 2008 και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει πια δουλειά ως διευθυντής ομάδας.

Βέβαια οι επιχειρηματικές του σχέσεις με το σπορ συνεχίζονται και ουκ ολίγες φορές τον έχουμε δει στο paddock Grand Prix. Έχοντας τεράστια γνώση για το σπορ ο Μπριατόρε αναφέρθηκε σύμφωνα με το Monaco Tribune στη Scuderia Ferrari και τη φετινή της χρονιά.

Ο 73χρονος έκανε τη δική του πρόβλεψη για την ιταλική ομάδα, η οποία θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες το 2024: «Η σεζόν τους το 2023 είχε πάρα πολλές αντιθέσεις. Σε κάποια Grand Prix ήταν πολύ γρήγοροι στις κατατακτήριες δοκιμές με λίγα καύσιμα και στον αγώνα δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικοί. Ελπίζουμε πως θα έχουν βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα αν θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί. Για χάρη των Ιταλών και του σπορ εύχομαι η Ferrari να τα πάει καλύτερα. Όμως θα είναι δύσκολο να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Πρέπει να έχουν ως στόχο να βρίσκονται στο βάθρο σε κάθε αγώνα. Ας ελπίσουμε ο Γάλλος (σ.σ. Φρεντ Βασέρ) να βοηθήσει τους Ιταλούς όπως εγώ βοήθησα τους Γάλλους (σ.σ. Renault)».

Επιπλέον ο Μπριατόρε μίλησε συνολικά για το νέο πρωτάθλημα που είναι λιγότερο από δύο μήνες μακριά: «Ελπίζω το επόμενο πρωτάθλημα να έχει περισσότερο ανταγωνισμό, ειδάλλως δεν θα είναι διασκεδαστικό. Ο κόσμος θέλει να δει μια μεγάλη μάχη για το πρωτάθλημα και όχι μια τόσο ισχυρή κυριαρχία».

Η Ferrari ήταν η μοναδική ομάδα που «έσπασε» την κυριαρχία της Red Bull Racing στο 2023. Ο Κάρλος Σάινθ έφερε τους Ιταλούς στην 1η θέση στο Grand Prix Σιγκαπούρης και αυτό ήταν το πρώτο δείγμα της μεγάλης βελτίωσης που έκανε στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Φωτογραφίες: motor_expert/Twitter-X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!