Ράλλυ Ντακάρ: Ένας Άραβας κυνηγάει το αδύνατο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Ένας Άραβας κυνηγάει το αδύνατο (vid)
Ο Νάσερ Αλ-Ατίγια εκκίνησε το φετινό αγώνα επιδιώκοντας την επίτευξη ενός μοναδικού ρεκόρ.

Το Ράλλυ Ντακάρ 2024 ξεκίνησε και τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα είναι στραμμένα για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία. Η πιο απαιτητική δοκιμασία σε δύο και τέσσερις τροχούς, διεξάγεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη Μέση Ανατολή.

Επίδοξοι νικητές υπάρχουν πολλοί, όμως στα μεγάλα φαβορί στην κατηγορία των αυτοκινήτων συγκαταλέγεται δίχως αμφιβολία ο Νάσερ Αλ Ατίγια! Ο θρύλος αυτής της αγωνιστικής περιπέτειας, στην οποία μετράει συνολικά πέντε νίκες, αποτελεί παρελθόν από την Toyota Gazoo Racing και φέτος αγωνίζεται με τη δική του ομάδα, την Nasser Racing Team.

Όσο για το «όπλο» του, για πρώτη φορά από το 2017, δεν θα είναι το Toyota Hilux. Αντίθετα, επέλεξε ένα Prodrive Hunter!

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια στην προετοιμασία του για το Ράλλυ Ντακάρ 2024

Αν ο 53χρονος καταφέρει να φτάσει στη νίκη, θα γίνει ο πρώτος που θα «κατακτήσει» το Ντακάρ με το εν λόγω αγωνιστικό όχημα αλλά παράλληλα, θα γράψει ιστορία γιατί θα γίνει ο πρώτος οδηγός που θα κερδίσει με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές!

Ο Αλ-Ατίγια έμεινε δέκατος στην πρώτη του εμφάνιση στο Ράλλυ Ντακάρ, το 2004 με Mitsubishi. Ακολούθησαν τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες με BMW και η πρώτη νίκη, ήρθε το 2011 με τη Volkswagen.

Μετά τη διετία αγωνιζόμενος με Hummer, ο Καταριανός μεταπήδησε στο στρατόπεδο της Mini με την οποία κατέκτησε τη νίκη το 2015. Από το 2017 αγωνιζόταν με το Toyota Hilux και με αυτό θριάμβευσε το 2019 αλλά και στα δύο τελευταία Ράλλυ Ντακάρ, το 2022 και το 2023.

Συνοδηγός του Αλ-Ατίγια θα είναι και φέτος ο Ματιέ Μπομέλ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!