Θα έρθουν στην Ελλάδα τα Yamaha της CFMoto;

Κώστας Παστρίμας
Θα έρθουν στην Ελλάδα τα Yamaha της CFMoto;
Η Yamaha ξεκαθαρίζει τις αγορές τις οποίες θα αφορά η συνεργασία της με την CFMoto.

Η ανακοίνωση της Yamaha πριν από μερικούς μήνες ότι ξεκινάει συνεργασία με την CFMoto σήμανε συναγερμό στις τάξεις των φίλων της ιαπωνικής μάρκας. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αναφέρουν ότι πλέον τα μοντέλα της Yamaha θα κατασκευάζονται στην Κίνα με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό και η μάρκα θα έχανε την ταυτότητά της.

Οι άνθρωποι της Yamaha και μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Yamaha Motor Europe Έρικ ντε Σενιές έσπευσε να διευκρινίσει την κατάσταση τονίζοντας ότι οι μοτοσικλέτες της Yamaha που θα κατασκευάζει η CFMoto θα προορίζονται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Yamaha

Η κίνηση της Yamaha είναι απόλυτα φυσιολογική καθώς θέλει να εισέλθει σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου με ανταγωνιστικό τρόπο. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει η παραγωγή να μεταφερθεί στην Κίνα για να μειωθεί το κόστος και τα μοντέλα να είναι αφοσιωμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Άλλωστε το παράδειγμα της Yamaha έχουν ακολουθήσει πολλές ακόμα εταιρείες όπως η KTM.

CFMoto

Ο CEO της Yamaha Motor Europe, Έρικ ντε Σενιές διευκρίνισε για το ζήτημα: «Η συνεργασία με την CFMoto είναι μια κοινή πορεία για την κινεζική αγορά - η οποία είναι τεράστια - με συγκεκριμένα μοντέλα της Yamaha».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!