F1 - Αυτή η ισοπαλία Χάμιλτον-Σουμάχερ δεν θα κρατήσει για πολύ

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Αυτή η ισοπαλία Χάμιλτον-Σουμάχερ δεν θα κρατήσει για πολύ
Οι δύο επτάκις παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1 ισοβαθμούν σε μία ακόμα στατιστική κατηγορία.

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να σάρωσε φέτος τα περισσότερα ρεκόρ που αφορούν επιτεύγματα μέσα σε μία αγωνιστική χρονιά, όμως σε απόλυτους αριθμούς, είναι ο Λιούις Χάμιλτον αυτός που κατέχει τα περισσότερα ρεκόρ.

Περισσότερες νίκες, περισσότερες pole positions, περισσότεροι τίτλοι αν κι εκεί, έχει «συγκάτοικο» στην κορυφή καθώς τόσο αυτός, όσο και ο σπουδαίος Μίκαελ Σουμάχερ, έχουν από επτά πρωταθλήματα οδηγών.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ στη Μαλαισία το 2010

Οι δυο τους όμως, μοιράζονται την κορυφή σε μία ακόμα στατιστική κατηγορία. Αυτή των περισσότερων αγωνιστικών σεζόν σε μία ομάδα! Ο Βρετανός μετράει πλέον 11 ως οδηγός της Mercedes-AMG, ενώ ο Γερμανός είχε άλλες τόσες ως οδηγός της Scuderia Ferrari. Βέβαια η ισοπαλία θα κρατήσει για δυόμιση μήνες ακόμα, αφού στις 2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, ο Χάμιλτον θα ξεκινήσει τη δωδέκατη σεζόν του στα ασημί βέλη!

Πιο πίσω στη λίστα, έχουμε τετραπλή ισοβαθμία, με τους Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Μίκα Χάκινεν με τις εννέα σεζόν τους στη McLaren ενώ άλλες τόσες είχε ο αείμνηστος Τζιμ Κλαρκ με τη Lotus και ο Ζακ Λαφίτ με τη Λιζιέ.

Οι οδηγοί με τις περισσότερες σεζόν σε μία ομάδα

Μίκαελ Σουμάχερ, Scuderia Ferrari 11
Λιούις Χάμιλτον, Mercedes-AMG 11
Τζιμ Κλαρκ, Lotus 9
Ζακ Λαφίτ, Λιζιέ 9
Μίκα Χάκινεν, McLaren 9
Ντέιβιντ Κούλθαρντ, McLaren 9

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Media Site

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!