Το supercar της BYD πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2"

Κώστας Παστρίμας
Το supercar της BYD πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2"
H BYD παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό supercar και οι επιδόσεις του θα σε ζαλίσουν.

Η BYD έχει κάνει δυναμική είσοδο στις αγορές της Ευρώπης και της Ελλάδας κυρίως με τα ηλεκτρικά της van. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η κινεζική μάρκα δεν δουλεύει σε πολλά ακόμα σχέδια. Ένα από αυτά τα σχέδια αφορούν ένα εκρηκτικό ηλεκτρικό supercar το οποίο ναι μεν είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα, αλλά πρώτη φορά τώρα μάθαμε τις προδιαγραφές του.

Το YangWang U9 είναι ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο το οποίο σχεδιαστικά δανείζεται στοιχεία από McLaren και Audi. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι συνολικά αποδίδουν 1.287 ίππους. Η μπαταρία του είναι πολύ μεγάλη με χωρητικότητα 100 kWh κάτι που ανεβάζει αρκετά και το βάρος το οποίο είναι στα 2.475 κιλά.

byd

Παρά το μεγάλο βάρος οι επιδόσεις του U9 είναι εκπληκτικές με τα 0-100 Km/h να έρχονται σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300 Km/h. Η αυτονομία σύμφωνα με τα λεγόμενα της BYD υπολογίζεται στα 700 χιλιόμετρα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι οι αναρτήσεις οι οποίες έχουν ημιενεργητική λειτουργία μέσω ενός συστήματος αισθητήρων τριών αξόνων Disus-X. Χάρη σε αυτό το σύστημα το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ακόμα και με τρεις τροχούς.

byd

Το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί το supercar της BYD ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά η τιμή του θα είναι κοντά στα 130.000 ευρώ.

byd

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!