Η θρυλική συνεργασία της Mazda με την Haribo

Η θρυλική συνεργασία της Mazda με την Haribo

Κώστας Παστρίμας
Η θρυλική συνεργασία της Mazda με την Haribo
Τη δεκαετία του 1990 η συνεργασία της Mazda με την Haribo δημιούργησε το εμβληματικό Mazda 121 Goldy.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Mazda δημιούργησε μια ξεχωριστή συνεργασία με την Haribo που έφερε στη ζωή την περιορισμένη έκδοση Mazda 121 Goldy. Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Haribo και προσέφερε μόλις 1.000 μονάδες οι οποίες όπως είναι λογικό πλέον έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία.

Mazda

Σχεδιασμένα αποκλειστικά για τις γερμανικές, αυστριακές και ελβετικές αγορές, τα αυτοκίνητα είχαν θέμα τα διάσημα ζελεδάκια Haribo Gold Bears και βάφτηκαν στο φωτεινό χρυσαφί χρώμα. Σχεδιασμένο από τη Hofele Design, μια εταιρεία γνωστή για τη βελτίωση πολυτελών γερμανικών αυτοκινήτων το αυτοκίνητο είχε ειδικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός τιμονιού Momo με ένα χρυσό αρκουδάκι Haribo στο κέντρο, σκίαστρο πίσω παρμπρίζ με πολύχρωμο σχέδιο gummy bear και ένα σετ τροχοκαλύμματα με αρκουδάκια Haribo.

Mazda

Αξίζει να αναφερθεί πως κάθε Goldy περιλάμβανε 100 σακούλες ζελεδάκια Haribo Gold Bears και ένα μεγάλο, μαλακό αρκουδάκι παιχνίδι. Για την καλύτερη επικοινωνία του αυτοκινήτου στον κόσμο, το Mazda 121 προωθήθηκε ως έπαθλο σε λαχειοφόρο που διοργανώθηκε από τη Haribo στα πλαίσια του διαγωνισμού, Win gold with Haribo: Mazda 121 Goldy.

Mazda

Σήμερα, η ιαπωνική εταιρεία διατηρεί ένα από τα αυτοκίνητα στο Μουσείο Κλασικών Αυτοκινήτων Mazda Frey στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας. Έτσι, αυτή η... γλυκιά συνεργασία ανάμεσα στη Mazda και τον κόσμο των gummy bears θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!