Η KTM γυρνάει σταδιακά την πλάτη στην Ευρώπη

Κώστας Παστρίμας
Η KTM γυρνάει σταδιακά την πλάτη στην Ευρώπη
Ο Όμιλος Pierer Mobility ανακοίνωσε ότι μεταφέρει στην Ασία 300 θέσεις εργασίας βιομηχανικής δραστηριότητας.

Ο Όμιλος Pierer Mobility κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται οι KTM, η Husqvarna, η MV Agusta, η GasGas και η Bajaj φαίνεται πως έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην Ασία και μεταφέρει σταδιακά πολλές από τις θέσεις εργασίας της εκτός Ευρώπης. Πρόσφατα ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι μεταφέρει από την Ευρώπη 300 θέσεις εργασίας στην Κίνα και την Ινδία, στα κεντρικά της CFMoto και της Bajaj, για να ενισχύσει τη γραμμή παραγωγής.

Το μεγαλύτερο ζήτημα της Pierer Mobility είναι φυσικά η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη η οποία δεν ευνοεί την ανάπτυξη των βιομηχανιών. Οι θέσεις εργασίας είναι πλέον πολύ κοστοβόρες και η μετακίνηση σε οικονομικά πιο συμφέρουσες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία είναι πλέον αναγκαία.

KTM

Εκτός από την οικονομική πλευρά του θέματος, στις χώρες της Ασίας υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε προσωπικό καθώς η παραγωγή έχει αυξηθεί δραματικά. Αν αναλογιστούμε ότι η σειρά KTM 790 Duke και KTM 790 Adventure κατασκευάζεται πλέον στο εργοστάσιο της CFMoto στην Κίνα τότε μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ζήτηση για εργατικά χέρια είναι αναγκαία.

KTM

Οι 300 θέσεις εργασίας θα παύσουν να δραστηριοποιούνται στην Αυστρία και το 2024 θα μετακομίσουν στην Κίνα. Στην ανακοίνωση της Pierer Mobility αναφέρεται επίσης ότι ο Όμιλος έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση και στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Πάντως το βασικό στοιχείο είναι καθαρά το οικονομικό σκέλος και η μείωση του κόστους τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!