F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Τσουνόντα εναντίον… όλων

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Οι «εμφύλιοι» του 2023: Τσουνόντα εναντίον… όλων
Κάνουμε αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1.

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώθηκε και είναι η πια η στιγμή του χρόνου που μπορούμε να κάνουμε ταμείο για όσα είδαμε στις πίστες. Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Ξεκινήσαμε από την ουραγό Haas F1, συνεχίσαμε με την Alfa Romeo F1 και συνεχίζουμε με την όγδοη της φετινής βαθμολογίας κατασκευαστών, Scuderia AlphaTauri.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε… αυτούς τους «εμφυλίους», αφού ο Γιούκι Τσουνόντα τα έβαλε με τρεις οδηγούς μέσα στο 2023: τον Νικ ντε Βρις, τον Λίαμ Λόσον και τον Ντάνιελ Ρικάρντο.

Τα στατιστικά της AlphaTauri για το 2023

Κι όμως, ο Ιάπωνας είχε μία πολύ καλή σεζόν που επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς. Ήταν 14 στις 22 φορές πιο ψηλά από τον teammate του στους αγώνες και 16 στις 22 στις κατατακτήριες δοκιμές!

Χάρισε στην ιταλική ομάδα 17 βαθμούς μέσω έξι βαθμολογήσεων, ενώ οι άλλοι τρεις μόλις 8 βαθμούς – με μόνο μία παρουσία στη δεκάδα για τους Λόουσον-Ρικάρντο.

Ρικάρντο και Τσουνόντα στη Βραζιλία

Ωστόσο, ο έμπειρος Αυστραλός έδειξε δείγματα του ταλέντου του (παρά το σπασμένο χέρι που του πάτησε φρένο) και είχε και καλύτερη τοποθέτηση από τον Τσουνόντα στο grid με την τέταρτη θέση στο Μεξικό αλλά και καλύτερο τερματισμό, με την έβδομη θέση στον ίδιο αγώνα.

Ο Τσουνόντα θα συνεχίσει και για τέταρτη σεζόν στην ομάδα της Φαένζα και θα έχει ξανά στο πλευρό του το 2024 τον Ρικάρντο.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!