Η Triumph ετοιμάζει και άλλα 400άρια

Κώστας Παστρίμας
Η Triumph ετοιμάζει και άλλα 400άρια
Η Triumph έχει ξεκινήσει τις δοκιμές σε ένα cafe racer με βάση το Speed 400.

Μπορεί ακόμα να μην έχει ξεκινήσει η διάθεση των νέων Triumph Speed 400 και Scrambler 400X ωστόσο οι δυο ποιοτικές μοτοσικλέτες έχουν κινήσει το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους του μοτοσικλετιστικού κοινού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραγγελίες ακόμα και στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές, κάτι που δείχνει ότι το κοινό λατρεύει την ιδέα μιας ποιοτικής, ρετρο looking μοτοσικλέτας στα 400cc.

Η Triumph έχει καταλάβει τη δυναμική που έχει η καινούρια μοτοσικλέτα της με αποτέλεσμα ήδη να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της. Σε κατασκοπευτικές εικόνες που διέρρευσαν εμφανίστηκε μια νέα έκδοση της μοτοσικλέτας η οποία γέρνει προς την πλευρά των cafe racer.

Triumph

Η βάση παραμένει η Speed 400 με τους τροχούς των 17 ιντσών, αλλά έχει προστεθεί μισό φέρινγκ στο εμπρός μέρος. Το φέρινγκ θυμίζει έντονα εκείνο της μεγαλύτερης Speed Triple 1200 RR, κάτι που σημαίνει ότι το όνομα της μοτοσικλέτας θα είναι Speed 400 RR. Η θέση οδήγησης είναι λίγο πιο σκυφτή καθώς το τιμόνι είναι τοποθετημένο πιο χαμηλά, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές στην τοποθέτηση των μαρσπιέ.

Triumph

Ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 398 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 40 ίππους και 37,5 Nm ροπής. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός και ένα πίσω με ABS και η μοτοσικλέτα διαθέτει επίσης σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Traction Control.

Πληροφορίες μέσα από την εταιρεία επίσης αναφέρουν ότι εκτός από το νέο αυτό cafe racer θα υπάρξει και μια νέα έκδοση με πιο λιτό εξοπλισμό και με ακόμα καλύτερη τιμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!