Αθόρυβη και οικολογική η κλασική Mercedes 280SL

Αθόρυβη και οικολογική η κλασική Mercedes 280SL

Κώστας Παστρίμας
Αθόρυβη και οικολογική η κλασική Mercedes 280SL
Η ηλεκτρική έκδοση της κλασικής Mercedes 280SL του 1969 θα σε κάνει να αγαπήσεις την ηλεκτροκίνηση 

Η Mercedes 280SL είναι ένα από τα κοσμήματα της αυτοκίνησης με διαχρονική αξία. Πολλά από τα μοντέλα που έχουν διασωθεί ανήκουν σε συλλογές λίγων συλλεκτών με την τιμή τους πλέον να μετριέται σε εξαψήφια νούμερα. Συνήθως τέτοιου είδους αυτοκίνητα κανείς δεν θέλει να τα πειράζει θέλοντας να διατηρήσει την αυθεντικότητά τους, ωστόσο όταν επεμβαίνουν σε αυτά εταιρείες με την ποιότητα της Moment Motor Company τότε το πράγμα αλλάζει.

Η εταιρία από το Τέξας αποφάσισε να δημιουργήσει μια μοναδική Mercedes 280SL σεβόμενοι όμως απόλυτα την αισθητική και την ιστορία του αυτοκινήτου. Αυτό λοιπόν που έκαναν οι σχεδιαστές της Moment Motor ήταν να μετατρέψουν την σπάνια αυτή Mercedes σε ηλεκτρική χωρίς να πειράξουν ούτε βίδα από το υπόλοιπο αυτοκίνητο.

Mercedes

Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μοντέλο 3D και να μελετηθεί η δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου με την προσθήκη των ηλεκτρικών συστημάτων. Μετά την μελέτη οι μηχανικοί επέλεξαν έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 502 Nm ροπής τον οποίο τοποθέτησαν στο εμπρός μέρος, στη θέση του παραδοσιακού κινητήρα βενζίνης. Η μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh τοποθετήθηκε στο κάτω και πίσω μέρος του αυτοκινήτου πετυχαίνοντας αυτονομία 281 χιλιομέτρων.

Mercedes

Εντελώς καινούρια ήταν τα φρένα, οι αναρτήσεις, το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ελέγχου του κινητήρα, ενώ τα όργανα παρέμειναν κλασικά με διαφορετικές ενδείξεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Η εντυπωσιακή ηλεκτρική Mercedes 280SL είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στην τιμή των 230.00 ευρώ, ενώ η εταιρεία μπορεί να μετατρέψει τη δική σου 280SL με τιμή στα 123.000 ευρώ.

Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!