Έκρηξη αδρεναλίνης με το KTM 1390 Super Duke R EVO (vid)

Κώστας Παστρίμας
Έκρηξη αδρεναλίνης με το KTM 1390 Super Duke R EVO (vid)
H ΚΤΜ παρουσίασε την εκρηκτική 1390 Super Duke γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο θα 30 χρόνια της οικογένειας Duke.

Με το 2024 να σηματοδοτεί τα 30 χρόνια παρουσίας του Duke στις αγορές, το ολοκαίνουργιο KTM 1390 Super Duke R και η high tech έκδοση EVO, έχουν εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σκορπίσουν για μια ακόμα φορά χαμόγελα στους αναβάτες. Το νέο Super Duke ακολουθεί σχεδιαστικά τη δομή του 990 Duke που παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο Μιλάνο με την μάσκα εμπρός να ξεχωρίζει από τους διπλούς προβολείς και το περιμετρικό πολυγωνικό DRL.

Το στοιχείο που κάνει το νέο Super Duke να ξεχωρίζει είναι χωρίς αμφιβολία ο κινητήρας. Το νέο δικύλινδρο V2 σύνολο έχει ανέβει στα 1.350 κ.εκ. με αποτέλεσμα η απόδοση να έχει εκτοξευτεί στους 190 ίππους και τα 145 Nm ροπής. Πρόκειται για το πιο ισχυρό Duke που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα και σίγουρα θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

KTM

Το πανίσχυρο 1390 Super Duke συνοδεύεται από τελευταίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Ιδιαίτερα για το νέο μοντέλο έχουν προστεθεί για πρώτη φορά τα προγράμματα οδήγησης Performance και Track με μετρήσεις τηλεμετρίας, ενώ για την έκδοση EVO υπάρχει προαιρετικά σύστημα ελέγχου του φρένου του κινητήρα.

KTM

Το hypernaked της KTM είναι εξοπλισμένο με ένα νέο αμορτισέρ WP APEX που είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και ένα νέο πιρούνι WP APEX Open Cartridge 48mm με λειτουργία split παρέχει βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις. Στην έκδοση EVO, η διαχείριση της ανάρτησης μεταφέρεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την τελευταία γενιά της WP Semi-Active Technology (SAT). Διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μαγνητικές βαλβίδες για μεταβλητή απόσβεση, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων – από τη μέγιστη άνεση έως την ακαμψία που είναι έτοιμη για τροχιά.

KTM

Το νέο KTM 1390 Super Duke R και EVO θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, που περιλαμβάνουν το ιδιαίτερο βάψιμο για τα 30 χρόνια του Duke.

Βίντεο του 1390 Super Duke.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!