Τα Nissan Qashqai και Juke γίνονται ηλεκτρικά

Τα Nissan Qashqai και Juke γίνονται ηλεκτρικά

Κώστας Παστρίμας
Τα Nissan Qashqai και Juke γίνονται ηλεκτρικά
Η Nissan ανακοίνωσε την έλευση ηλεκτρικών εκδόσεων στα δημοφιλέστατα Qashqai και Juke τα επόμενα χρόνια.

Η Nissan συνεχίζει το όραμά της για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων, επιβεβαιώνοντας ότι και τα τρία μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι 100% ηλεκτρικά. Εκτός από τα τρία νέα μοντέλα, η Nissan θα έχει τρία gigafactories και επένδυση έως και 3 δισεκατομμύρια Αγγλικές Λίρες (GBP) με 30.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται έμμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μελλοντικές πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των Qashqai και Juke της Nissan. Το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το Leaf. Τόσο η κατασκευή οχημάτων όσο και μπαταριών θα τροφοδοτείται από το EV36Zero Microgrid, το οποίο θα ενσωματώνει τα αιολικά και ηλιακά πάρκα της Nissan και θα έχει την δυνατότητα να παρέχει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Nissan και στους γειτονικούς προμηθευτές της.

Nissan

Εκτός από τα τρία δημοφιλή ηλεκτρικά της μοντέλα, η Nissan σχεδιάζει ήδη την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων που θα είναι το Nissan Hyper Urban Concept, ένα crossover EV που χαρακτηρίζεται από κομψή
και μοντέρνα αισθητική, το Nissan Hyper Punk Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό συμπαγές crossover με
εξωτερική αισθητική που ορίζεται από πολύπλευρες και πολυγωνικές επιφάνειες και το Nissan Chill-Out Concept, που παρουσιάστηκε το 2021 και είχε προηγουμένως επιβεβαιωθεί ως η έμπνευση για ένα μελλοντικό EV που θα κατασκευαστεί στο Σάντερλαντ.

Nissan

Ο Μακότο Ουτσίντα, CEO της Nissan, δήλωσε: «Τα συναρπαστικά, ηλεκτρικά οχήματα βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων μας για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Με τις επερχόμενες ηλεκτρικές εκδόσεις των πολύ επιτυχημένων ευρωπαϊκών μας μοντέλων, επιταχύνουμε προς μια νέα εποχή για τη Nissan, για τη βιομηχανία και για τους πελάτες μας. Το project EV36Zero βάζει το εργοστάσιό μας στο Σάντερλαντ, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας, στην καρδιά του μελλοντικού μας οράματος. Σημαίνει ότι η ομάδα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σχεδιάζει, θα αναπτύσσει και θα κατασκευάζει τα οχήματα του μέλλοντος, οδηγώντας μας σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον για Nissan στην Ευρώπη».

Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!