Fantic: Ετοιμάζει σπορ μοτοσικλέτα

Κώστας Παστρίμας
Fantic: Ετοιμάζει σπορ μοτοσικλέτα
Η Fantic κάνει το πρώτο άνοιγμα στις σπορ μοτοσικλέτες δρόμου με την Imola 125.

Η εμπλοκή της Fantic στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στην κατηγορία Moto2 φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη στους Ιταλού να ασχοληθούν και με σπορ μοτοσικλέτες δρόμου. Στην EICMA λοιπόν η Fantic παρουσίασε κάτι πολύ καινοτόμο για εκείνη, μια supersport μοτοσικλέτα 125 κ.εκ. με πανέμορφο σχεδιασμό και ενδιαφέρουσες τεχνολογικές λύσεις.

Η Fantic Imola 125 χρησιμοποιεί έναν μονοκύλινδρο κινητήρα που προέρχεται από την Yamaha-Minarelli. Το υγρόψυκτο σύνολο αποδίδει 15 ίππους και είναι ουσιαστικά το ίδιο που συναντάμε στο YZF-R125. Το εντυπωσιακό στοιχείο ωστόσο του κινητήρα είναι τα ηλεκτρονικά του. Η Imola 125 είναι εξοπλισμένη με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο ελέγχεται από IMU μονάδα προσφέροντας traction control με ευαισθησία στις κλίσεις!

Fantic

Παράλληλα, η μονάδα συνεργάζεται και με το ABS προσφέροντας αυξημένη ευαισθησία όπως στα γνωστά μας πλέον ABS Στροφής. Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι υβριδικό περιλαμβάνοντας ατσάλινο χωροδικτύωμα και αλουμινένιο χυτό κάτω μέρος. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins και τα φρένα της Brembo, ενώ το ψαλίδι και το υποπλαίσιο είναι επίσης από αλουμίνιο.

Fantic

Η Fantix αναφέρει ότι η Imola 125 είναι ένα πρωτότυπο project προσανατολισμένο για χρήση σε πίστα, αλλά δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να το δούμε στην γκάμα της μάρκας.

Fantic

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!