Η BMW και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Η BMW και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Κώστας Παστρίμας
Η BMW και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό
BMW και UNICEF συνεργάζονται για το μέλλον και την εκπαίδευση των παιδιών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο Όμιλος BMW και η UNICEF ξεκινούν μια σπουδαία συνεργασία. Το «BRIDGE. Educating young people for tomorrow, today» είναι μια προσπάθεια των δύο οργανισμών να δημιουργήσουν γέφυρες εκπαίδευσης και να βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για το μέλλον τους.

Η συνεργασία θα συμβάλει στον παγκόσμιο στόχο της UNICEF να προσεγγίζει 10 εκατομμύρια παιδιά και νέους κάθε χρόνο μέσω της εκπαίδευσης. Η μακροπρόθεσμη υποστήριξη του BMW Group, που προβλέπει αρχική δέσμευση για επτά χρόνια, θα βοηθήσει στην παροχή κατάρτισης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στους τομείς STEM (θετικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) σε παιδιά και νέους στην Αφρική, την Ασία και την Κεντρική και Νότια Αμερική.

BMW

Ξεκινώντας από τη Νότια Αφρική το 2023, η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου BMW και της UNICEF θα επεκταθεί το 2024 στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, το Μεξικό και την Ταϊλάνδη. Η συνεργασία θα υποστηρίξει επίσης την παροχή εργαστηριακού εξοπλισμού, την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης εκπαιδευτικών καθώς και προγράμματα καθοδήγησης (mentorship) και επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job-shadowing).

BMW

Η Ίλκα Χόρστμάιερ, Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων, τόνισε: «Στο BMW Group, πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ο κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Με τη UNICEF, έχουμε στο πλευρό μας έναν μακροχρόνιο συνεργάτη που συμμερίζεται αυτή την άποψη. Ως εκ τούτου, είμαι πέρα για πέρα ευτυχής που ενώνουμε τώρα τις δυνάμεις μας μέσω αυτής της παγκόσμιας συνεργασίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μαζί, θα γεφυρώσουμε το κενό μεταξύ της σχολικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ζωής καθιστώντας δυνατή τη διάδοση της γνώσης».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!