Έτοιμη για Rally Raid η Yamaha Tenere GYTR

Κώστας Παστρίμας
Έτοιμη για Rally Raid η Yamaha Tenere GYTR
Η Yamaha δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο κιτ αναβάθμισης της Tenere 700 World Raid με αγωνιστική φιλοσοφία.

Η Yamaha είναι ασταμάτητη όσον αφορά το Tenere 700 δημιουργώντας συνεχώς νέες εκδόσεις για το δημοφιλέστατο adventure μοντέλο της. Μετά το ολοκαίνουριο λοιπόν Explore, η Yamaha σε συνεργασία με το αγωνιστικό της τμήμα, παρουσίασε ένα νέο κιτ αναβάθμισης με τη σφραγίδα της GYTR.

Το συγκεκριμένο πακέτο αναβάθμισης έχει χωριστεί σε τρία τμήματα, το GYTR Performance kit, το GYTR Handling kit και το GYTR Rally kit που δημιουργούν το απόλυτο όπλο για αγώνες Rally Raid. Το GYTR Performance kit αναπτύχθηκε για να ξεκλειδώσει όλες τις adventure δυνατότητες του κινητήρα CP2.

Yamaha

Χρησιμοποιεί τη στάνταρ καλωδίωση και προσθέτει μια ελαφριά αγωνιστική εξάτμιση Akrapovic με slip-on τελικό και τάπα. Όλα τα εξαρτήματα της εξάτμισης είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο. Ταυτόχρονα, η μονάδα GYTR ECU προσαρμόζει την ανάφλεξη και τη χαρτογράφηση του καυσίμου, για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση της ισχύος και της ροπής. Τα υψηλής απόδοσης εξαρτήματα GYTR συνδυάζονται για να προσφέρουν έως και κατά 9 ίππους αύξηση της ισχύος.

Yamaha

Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης αγωνιστική σέλα και ειδικά μαρσπιέ, ενώ το κάλυμμα συμπλέκτη είναι από αλουμίνιο. Στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς η Yamaha έχει αλλάξει τη γεωμετρία του πλαισίου και έχει τοποθετήσει κορυφαίες αναρτήσεις της KYB με 48άρι πιρούνι εμπρός και διαδρομή 270 χιλ. Οι τροχοί είναι της Haan Wheels, τα φρένα της Brembo και το πίσω αμορτισέρ της Paioli.

Yamaha

Όσο για το Rally kit σε αυτό βρίσκουμε μεγάλο διπλό ρεζερβουάρ 37,6 λίτρων, προστατευτική ποδιά GYTR από ανθρακονήματα και Kevlar και εξοπλισμό πλοήγησης που χρησιμοποιείται στα Rally Raids. Τα νέα πακέτα αναβάθμισης της Yamaha GYTR θα τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!