Scooter με 1.000άρη τετρακύλινδρο; (vid)

Κώστας Παστρίμας
Scooter με 1.000άρη τετρακύλινδρο; (vid)
Το τερμάτισαν μερακλήδες μηχανικοί τοποθετώντας κινητήρα από Fireblade CBR1000RR σε scooter.

Αναρωτηθήκατε τι θα γινόταν αν τοποθετούσαμε έναν τετρακύλινδρο 1.000άρι κινητήρα από superbike σε ένα μικρό scooter; Λοιπόν, ιδιώτες μηχανικοί από την Αμερική βάλθηκαν να αποδείξουν ότι ακόμα και αυτό το ακραίο project μπορεί να γίνει εφικτό αρκεί να έχεις τρέλα και πολλή φαντασία.

Οι μηχανικοί για αρχή πήραν ένα παλιό Honda Ruckus 50cc και αφαίρεσαν ότι είχε να κάνει με τη μετάδοση και τον κινητήρα. Το σχέδιο ήταν στο πίσω μέρος να τοποθετηθεί ένας κινητήρας 1.000 κ.εκ. από CBR1000RR απόδοσης 180 ίππων.

Honda

Αυτό ανάγκασε τους μηχανικούς να σχεδιάσουν ένα εντελώς νέο πίσω τμήμα για να φιλοξενηθεί ο κινητήρας και παράλληλα να δώσουν μήκος στο scooter για να μπορεί να οδηγηθεί. Μετά από πολλές προσαρμογές και μεταποιήσεις το αποτέλεσμα είναι τελικά αρκετά ικανοποιητικό.

Honda

Η πρώτη φορά που το «τερατούργημα» ήρθε στη ζωή δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, αλλά μετά από μερικές δοκιμές ήρθε μια σχετική ισορροπία. Οι αναβάτες που το οδήγησαν είπαν ότι είχε αρκετά καλή συμπεριφορά, αλλά εκείνο που τους ενθουσίασε είναι ο ήχος του κινητήρα των 180 ίππων.

Δείτε το μαγικό scooter των 180 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!