Τι θα λέγατε για ένα Toyota FJ Monster Truck; (vid)

Κώστας Παστρίμας
Τι θα λέγατε για ένα Toyota FJ Monster Truck; (vid)
Το διάσημο 4X4 της Toyota μετατρέπεται σε ένα θηριώδες Monster Truck με κινητήρα NASCAR.

Ένα από τα πιο αγαπημένα pick up της δεκαετίας του 1960 ήταν το Toyota Land Cruiser FJ45. Το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε σε κάθε γωνιά του κόσμου και απέκτησε την φήμη του άθραυστου χάρη στις καλές του επιδόσεις στο χώμα και την ανθεκτικότητα στο χρόνο.

Στην πάροδο του χρόνου έχουμε δει το FJ να μετατρέπεται σε ότι μπορεί να φανταστεί ο νους. Αυτό όμως που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα είναι ένα Land Cruiser σε στυλ Monster Truck. Η Toyota λοιπόν με τη βοήθεια της Complete Customs παρουσίασε στην Έκθεση SEMA στο Λας Βέγκας το FJ Bruiser. Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στο FJ45 του 1966 pick up και μπορείς εύκολα να το διακρίνεις από τους τεράστιους τροχούς με τα ελαστικά 42 ιντσών της BF Goodrich.

toyota

Για την καλή λειτουργία εκτός δρόμου η Toyota επέλεξε αναρτήσεις της FOX με ελατήρια της Eibach, ενώ έχουν γίνει επεμβάσεις στο πλαίσιο, το αμάξωμα και το roll cage. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί καθίσματα Daytona Evo και το τιμόνι είναι ρεπλίκα από το μονοθέσιο του Τζάκι Στιούαρτ του 1968.

toyota

Ακόμα ένα εντυπωσιακό στοιχείο του FJ Bruiser είναι ο κινητήρας που προέρχεται από αυτοκίνητο NASCAR. Πρόκειται για τον V8 του αγωνιστικού τμήματος TRD ο οποίος αποδίδει 725 ίππους και συνοδεύεται από 3τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Rancho. Η εξάτμιση είναι χειροποίητη της MagnaFlow και τα διαφορικά είναι της Currie με τεχνολογία Advanced Adapter Atlas.

toyota

Όσο για τις επιδόσεις, αυτές είναι εκπληκτικές καθώς το Toyota μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 266Km/h, ενώ μπορεί να αναρριχηθεί με μέγιστη ταχύτητα 19Km/h.

Δείτε το απίστευτο Toyota Land Cruiser FJ Bruiser.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!