BMW: Πόσες X2 κατασκευάζονται κάθε μέρα (vid)

BMW: Πόσες X2 κατασκευάζονται κάθε μέρα (vid)

Κώστας Παστρίμας
BMW: Πόσες X2 κατασκευάζονται κάθε μέρα (vid)
Το εργοστάσιο Ρέγκενσμπεργκ ξεκίνησε δυναμικά την παραγωγή της ολοκαίνουριας BMW X2.

Λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας BMW X2 το αυτοκίνητο ήδη βρίσκεται στην γραμμή παραγωγής και τα πρώτα δείγματα έχουν ολοκληρωθεί. Το νέο premium SUV της BMW κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Ρέγκενσμπεργκ το οποίο ξεχωρίζει για την ευελιξία που έχει να κατασκευάζει μοντέλα με θερμικό κινητήρα, Plug-In υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι χάρη στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο Ρέγκενσμπεργκ η BMW είναι σε θέση ημερησίως να παράγει έως και 1.000 αντίτυπα της BMW Σειρά 1, BMW X1 και φυσικά BMW X2. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, το BMW Group θα επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή οχημάτων στο Ρέγκενσμπεργκ, δημιουργώντας μόνιμες θέσεις εργασίας για περίπου 500 νέους εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

BMW

Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο της BMW παγκοσμίως που χρησιμοποιεί μια πλήρως ψηφιοποιημένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία για την επιθεώρηση, την επεξεργασία και τη σήμανση των βαμμένων επιφανειών των οχημάτων στην στάνταρ παραγωγή, η οποία βασίζεται σε ρομπότ που ελέγχονται από τεχνητή νοημοσύνη.

BMW

Ο Άρμιν Έμπνερ, διευθυντής του εργοστασίου, τόνισε: «Με την παραγωγή της BMW X2 και της αμιγώς ηλεκτρικής παραλλαγής της, την BMW iX2, συνεχίζουμε να δίνουμε τον ρυθμό για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Για την ομάδα μας, η έναρξη της παραγωγής σήμερα είναι μια ημέρα ενθάρρυνσης. Το εργοστάσιό μας δουλεύει με τη μεγαλύτερη δυνατή δυναμική».

Δείτε την παραγωγή της BMW X2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!