Έκρηξη άνεσης και τεχνολογίας για το νέο Yamaha MT-09 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Έκρηξη άνεσης και τεχνολογίας για το νέο Yamaha MT-09 (vid)
Η Yamaha γιορτάζει τα δέκα χρόνια της MT-09 και αλλάζει την εργονομία και τον σχεδιασμό της μοτοσικλέτας για το 2024.

Το 2024 η Yamaha MT-09 κλείνει τα δέκα χρόνια παρουσίας στις αγορές μοτοσικλέτας και η εταιρεία αποφάσισε να του δώσει μια νέα πνοή αναβαθμίζοντας την εμφάνιση και την εργονομία της. Η πιο εμφανής αλλαγή στο μοντέλο του 2024 είναι ο σχεδιασμός της μάσκας εμπρός. Ο κεντρικός προβολέας είναι πιο διακριτικός και πλαισιώνεται από δύο DRL φώτα θέσης.

Yamaha

Τόσο το εμπρός μέρος, αλλά κυρίως το πίσω μέρος και η θέση οδήγησης έχουν αντλήσει έμπνευση από τη σειρά YZ της Yamaha δίνοντας έμφαση στην ελευθερία κινήσεων του αναβάτη πάνω στη μοτοσικλέτα. Στην αυξημένη ευελιξία του αναβάτη συμβάλει το επανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ με χαμηλότερο προφίλ, το πιο χαμηλό τιμόνι και η νέα σχεδίαση των μαρσπιέ που έχουν τοποθετηθεί πιο πίσω κατά 30,6 χιλ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και έχουν ανυψωθεί κατά 9,5 χιλ.

Yamaha

Ο κινητήρας της MT-09 έχει παραμείνει ανέπαφος, αλλά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα έχουν ενισχυθεί με την IMU μονάδα να ελέγχει πλέον το traction control, το ABS και το σύστημα ελέγχου της σούζας. Παράλληλα, έχουν προστεθεί νέα προσαρμόσιμα προγράμματα οδήγησης και cruise control, ενώ στον βασικό εξοπλισμό είναι πλέον το quickshifter 3ης γενιάς.

Yamaha

Τα φρένα είναι ισχυρά με ακτινική τρόμπα της Brembo, οι τροχοί είναι 17 ιντσών από ελαφρύ κράμα αλουμινίου (SpinForged) και οι αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες της KYB. Σημαντική προσθήκη τέλος είναι το σύστημα Back Slip Regulator το οποίο λειτουργεί ως μονόδρομος συμπλέκτης και δεν επιτρέπει να μπλοκάρει ο πίσω τροχός στο έντονο φρένο του κινητήρα.

Η νέα Yamaha MT-09 του 2024 αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα Midnight Cyan, Icon Blue και Tech Black.

Αυτή είναι η νέα Yamaha MT-09.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!