H Bentley αποχαιρετά την Continental GT

H Bentley αποχαιρετά την Continental GT

Κώστας Παστρίμας
H Bentley αποχαιρετά την Continental GT
Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που μπαίνουν τίτλοι τέλους για το θρυλικό Bentley Continental GT με V8 κινητήρα.

Η Bentley όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, έχουν αποφασίσει οριστικά να στρέψουν την προσοχή τους στην ηλεκτροκίνηση αφήνοντας σταδιακά πίσω τους θερμικούς κινητήρες και κατ' επέκταση τα παραδοσιακά τους μοντέλα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι κινήσεις έρχονται με ενθουσιασμό, αλλά υπάρχουν και κάποια εμβληματικά μοντέλα που σίγουρα η αντικατάστασή τους προκαλεί θλίψη. Ένα από αυτά είναι η Bentley Continental GT και GTC η οποία δεν θα συνεχίσει την πορεία της με τον V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων.

Bentley

Στην Ευρώπη το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ σε κάποιες επιλεγμένες αγορές θα μείνει για λίγο διάστημα ακόμα διαθέσιμη. Η Bentley δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτό το ορόσημο να περάσει έτσι απλά και αποφάσισε σε συνεργασία με την Mulliner να δημιουργήσει στιλιστικά πακέτα τόσο για την έκδοση S όσο και για την έκδοση Azure.

Bentley

Η Mulliner δημιούργησε πέντε διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το κάθε ένα με μοναδικό επίπεδο πολυτέλειας και προσοχής στη λεπτομέρεια. Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι έντονα και περιλαμβάνουν φωσφοριζέ πράσινο, πορτοκαλί, τουρκουάζ και μπλε, ενώ υπάρχει ποικιλία που ξεκινάει από στοιχεία άνεσης μέχρι έντονα σπορ χαρακτηριστικά. Εκτός από τους χρωματικούς συνδυασμούς στο εσωτερικό της Continental επικρατούν ποιοτικά υλικά. Μάλιστα σε κάποια σημεία έχουν χρησιμοποιηθεί εκλεπτυσμένα εξαρτήματα σε στυλ κοσμημάτων, όπως τα κεντρικά όργανα και οι αεραγωγοί.

Bentley

Η Bentley Continental GT με τον V8 κινητήρα αποχαιρετά λοιπόν τον κόσμο του αυτοκινήτου. Θυμίζουμε ότι το εντυπωσιακό μηχανικό σύνολο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής. Για όσους ενδιαφέρονται τον Νοέμβριο θα είναι σε θέση να αποκτήσουν την Continental με το πακέτο εξοπλισμού της Mulliner.

Bentley

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!