F1 - Μέχρι πότε θα βλέπουμε Grand Prix σε κάθε πίστα

F1 - Μέχρι πότε θα βλέπουμε Grand Prix σε κάθε πίστα
Ποιες χώρες έχουν εξασφαλίσει τη μακροχρόνια παρουσία τους στη Formula 1 και ποιες βιάζονται να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους; Ακολουθούν οι απαντήσεις.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση να αυξάνονται οι αγώνες της Formula 1. Σήμερα, το πρόγραμμα απαρτίζεται από 22 αγώνες (σημ: 23 με το GP Εμίλια-Ρομάνια που δεν πραγματοποιήθηκε) και το 2024 το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί συνολικά 24 πίστες.

Ο αριθμός αυτός έχει φέρει γκρίνιες, ωστόσο υπάρχει η επιθυμία από πλευράς Liberty Media να φτάσει το πρωτάθλημα στους 25 Grand Prix. Πάντως σε ό,τι αφορά στο 2024, αν συμπεριλάβουμε τα έξι σπριντ, θα έχουμε συνολικά 30 αγώνες.

Μέχρι πότε ωστόσο έχει το κάθε Grand Prix συμβόλαιο φιλοξενίας αγώνα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ; Μόλις δύο θα πρέπει να ανανεώσουν το 2024 και αυτά είναι τα Grand Prix Μ. Βρετανίας και Ιαπωνίας.

Το 2025 λήγουν τα συμβόλαια των αγώνων σε Κίνα, Ίμολα, Μονακό, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Βέλγιο και Λας Βέγκας. Πρόκειται για τη χρονιά που δεν αποκλείεται κάποιοι από τους παρακάτω αγώνες να μην επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την F1.

Όμως, ποια χώρα είναι αυτή που έχει το μακροβιότερο συμβόλαιο με τη Formula 1; Αν απαντήσατε κάποια χώρα από τη Μέση Ανατολή, κάνατε λάθος! Η απάντηση είναι: η Αυστραλία. Πράγματι, η διαδρομή του Άλμπερτ Παρκ θα παραμείνει στο σπορ μέχρι τουλάχιστον το 2037. Ένα χρόνο νωρίτερα, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Μπαχρέιν, ενώ μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα βλέπουμε αγώνες σε Μαϊάμι, Καναδά, Ουγγαρία, Κατάρ και Μπαχρέιν.

Οι χρονιές που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των GP της F1

2024 – Μ. Βρετανία, Ιαπωνία

2025 – Κίνα, Ίμολα, Μονακό, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Βραζιλία, Λας Βέγκας

2026 – Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Τέξας

2028 – Σιγκαπούρη

2030 – Σαουδική Αραβία, Αυστρία, Άμπου Ντάμπι

2031 – Μαϊάμι, Καναδάς

2032 – Ουγγαρία, Κατάρ

2036 – Μπαχρέιν

2037 – Αυστραλία

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!