Η Peugeot παραδέχεται το λάθος της και αλλάζει το 9X8

Η Peugeot παραδέχεται το λάθος της και αλλάζει το 9X8

Κώστας Παστρίμας
Η Peugeot παραδέχεται το λάθος της και αλλάζει το 9X8
Η επαναστατική σχεδιαστικά αγωνιστική 9X8 δυσκολεύεται στις πίστες και η Peugeot θα αντιδράσει.

Όταν η Peugeot παρουσίασε πριν από περίπου έναν χρόνο το πρωτότυπο 9X8 με το οποίο θα κατέβαινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, όλοι απόρησαν με την σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου. Οι Γάλλοι τόλμησαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να αφαιρέσουν την πίσω αεροτομή και να δώσουν έμφαση στη σχεδίαση του πατώματος ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Formula 1.

Τα αποτελέσματα στις πίστες του πρωταθλήματος αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση ήταν αποτυχημένη. Η Peugeot έχει καταφέρει μόλις ένα βάθρο μέσα στο 2023 και δείχνει ανήμπορη να ανταγωνιστεί τις Toyota και Ferrari.

Peugeot

Τα φτωχά αποτελέσματα έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της γαλλικής ομάδα να επανεξετάσουν την προσέγγιση στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του 9X8. Για να γίνει αυτό ωστόσο θα πρέπει πρώτα να πάρουν έγκριση από την FIA και την ACO διότι οι κανονισμοί απαγορεύουν για πέντε χρόνια να υπάρξουν κρίσιμες αλλαγές στα πρωτότυπα που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

Peugeot

Είναι πολύ πιθανό ωστόσο η Peugeot να έχει έρθει σε συμφωνία με την FIA για να αλλάξει το αυτοκίνητο τουλάχιστον στο αεροδυναμικό σκέλος. Το πρώτο πράγμα που σχεδιάζουν οι μηχανικοί της Peugeot Sport είναι να επιστρέψουν στην παραδοσιακή μεγάλη πίσω πτέρυγα και να εγκαταλείψουν το σχέδιο της παραγωγής αεροδυναμικής από το πάτωμα.

Το νέο πρωτότυπο της Peugeot για το 2024 αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στις δοκιμές του Δεκεμβρίου.

Peugeot

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!