Επιβεβαιώθηκε η έλευση του Volkswagen ID.2

Επιβεβαιώθηκε η έλευση του Volkswagen ID.2

Κώστας Παστρίμας
Επιβεβαιώθηκε η έλευση του Volkswagen ID.2
H Volkswagen αποκάλυψε ότι το μικρότερο crossover της ID.2 θα είναι έτοιμο μέχρι το 2026.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των σχεδίων της Volkswagen για το νέο δίκτυο παραγωγής που ετοιμάζει για τα επόμενα 5 χρόνια, οι Γερμανοί αποκάλυψαν και κάτι σημαντικό που αφορά την γκάμα των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του Κρίστιαν Βόλμερ, Επικεφαλής Παραγωγής της Volkswagen, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό του ID.2, ενός μικρότερου crossover μοντέλου το οποίο θα έρθει να προστεθεί στην γκάμα των ηλεκτρικών ID. Το νέο ID.2 θα είναι βασισμένο στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών μοντέλων MEB της VW το οποίο έχει ονομαστεί ήδη MEB Evo και θα κατασκευάζεται στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας.

volkswagen

Παράλληλα με το ID.2, η VW θα συνεχίσει την παραγωγή του Golf και μάλιστα το 2024 θα είναι χρονιά σημαντικής αναβάθμισής του. Στην γκάμα θα παραμείνει επίσης το Tiguan, ενώ θα έχουμε και ένα επίσης νέο μοντέλο το Tayron το οποίο θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace.

volkswagen

Όσο για το Trinity το μοντέλο που αναμένεται να είναι η ναυαρχίδα της μάρκας, θα προχωρήσει κανονικά, ωστόσο η κατασκευή του θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις Ζβίκαου της Γερμανίας που μπορούν να στηρίξουν την αυτόνομη τεχνολογία. Η Volkswagen σκεφτόταν αρχικά να δημιουργήσει μια νέα μονάδα παραγωγής μόνο για το Trinity, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τελικά.

volkswagen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!