Υδρογόνο και μπαταρίες για τα νέα δίκυκλα της Suzuki

Κώστας Παστρίμας
Υδρογόνο και μπαταρίες για τα νέα δίκυκλα της Suzuki
H Suzuki ετοιμάζει μια σειρά από ηλεκτροκίνητα δίκυκλα που θα επεκτείνουν την γκάμα της το 2024.

Η Suzuki έχει ξεκινήσει τη μεγάλη της στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και ετοιμάζεται να παρουσιάσει πολλά νέα μοντέλα στην έκθεση Japan Mobility Show του 2023. Ανάμεσα στα σημαντικά νέα μοντέλα η Suzuki θα παρουσιάσει και ένα υδρογονοκίνητο scooter εξελιγμένο πάνω στο Burgman 400.

Το scooter δεν θα είναι κάποιο πρωτότυπο σχέδιο, αλλά θα είναι ένα πλήρως λειτουργικό scooter το οποίο θα χρησιμοποιεί δοχείο υδρογόνου χωρητικότητας 80 MPa. Μάλιστα το υδρογόνο θα τροφοδοτεί απευθείας τον θερμικό κινητήρα κάτι που θα παρουσιάσει αναλυτικά στη διάρκεια της έκθεσης.

suzuki

Το δεύτερο μοντέλο είναι ηλεκτρικό και έχει εξελιχθεί από την Suzuki σε συνεργασία με την Panasonic. Πρόκειται για το e-Choinori, ένα μικρό scooter αστικής μικρομετακίνησης επιδόσεων 50 κ.εκ. με λιτό σχεδιασμό και μικρό ηλεκτροκινητήρα ο οποίος δίνει κίνηση με αλυσίδα στον πίσω τροχό.

suzuki

Η Suzuki μπαίνει και στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων με το e-PO. Πρόκειται για ένα ποδήλατο city αναδιπλούμενο το οποίο χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα για την υποβοήθηση στο πετάλι. Είναι εξοπλισμένο με τρεις επιλογές οδήγησης, Full, Assist και Pedal, ενώ διαθέτει δίσκους στα φρένα εμπρός και αποσπώμενη μπαταρία.

suzuki

Περισσότερα θα δούμε στο τέλος Οκτωβρίου στην έκθεση της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!